Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Orta Doğu Gerilimi Artarsa Buraları Görebilir: QCP Geçici Dedi!

Kripto para piyasa araştırmacısı QCP Capital, Ortadoğu gerginliğinin kripto paralar üzerindeki etkisini inceledi.

QCP Capital 2 Ekim tarihli X raporunda, Ortadoğu’daki İsrail-İran çatışmaları kripto para piyasasındaki etkisine yer verdi.

Analistler gerilimin büyümesi durumunda Bitcoin’in 55 bin dolara kadar düşebileceğini dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısının ardından İran, dün 180’den fazla füze fırlatarak karşılık verdi. Ancak, bu jeopolitik gerilim geleneksel finansal varlıklarda (TradFi) büyük bir risk hareketine neden olmadı.

S&P 500 endeksi %1 düşüşle kapanırken, ham petrol (WTI) fiyatları %2 artış gösterdi. Bugün ise fiyat hareketlerinde minimal bir takip gözlendi:

Şu an için jeopolitik gelişmeler piyasaların odak noktası haline gelse de, bu sınırlı düşüş piyasanın riskli varlıklara olan ilgisinin devam ettiğini gösteriyor. Bu küçük geri çekilme, büyük resme odaklanmamız gerektiğini unutturmamalı.

Ayrıca, Çin’deki ekonomik durum ve merkez bankası politikalarının 1990’ların Japonya’sını anımsattığı vurgulandı.

QCP analistleri Japonya Merkez Bankası (BoJ), deflasyonla mücadele etmek için faiz indirimlerine gitmiş ve negatif faiz oranları ile o dönem yenilikçi sayılan parasal genişleme programını başlattığını hatırlattı.

Benzer şekilde, Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) sağladığı likidite ve olası mali destek, Çin’deki varlık fiyatlarını destekleyecek ve bu olumlu hava küresel piyasalara yayılabileceği öngörüldü. Bu durumun ayrıca, riskli varlıklar ve kripto paralara olan ilgiyi de artırabileceği aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!