Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Bu Haftanın En Önemli Haberi Trump Olabilir: Gözler Hafta Sonunda

Kripto para analistlerine göre Donald Trump’ın bu hafta sonu Bitcoin Konferansı’nda yapacağı konuşma, Bitcoin piyasasındaki dalgalanmanın ana sebeplerinden biri olacak.

QCP Capital analistleri, “Zarardaki opsiyonların fiyatları önemli ölçüde arttı, bu da daha aşırı piyasa hareketleri beklentilerini gösteriyor” dedi. Bu opsiyonlara olan talep artışı ve fiyatlardaki yükseliş, piyasa katılımcıları arasında daha geniş bir beklenti duygusunu yansıtıyor.

Deribit’teki Bitcoin opsiyon açık pozisyonları bu hissiyatı yansıtıyor ve türev borsasından alınan verilere göre opsiyonların zımni volatilitesi geçen hafta yüzde 53’ten yüzde 67’ye yükseldi.

Trump’ın hafta sonundaki konuşması bekleniyor

BRN analisti Valentin Fournier de benzer bir trend gözlemleyerek, birkaç önemli etkinlik nedeniyle volatil bir hafta beklediklerini belirtti. Bu etkinlikler arasında Donald Trump’ın Bitcoin 2024’teki konuşması, spot Bitcoin borsa yatırım fonu girişleri ve Perşembe günü açıklanacak olan ABD GSYH ve Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi raporları bulunuyor.

Fournier, “Eski başkan Trump’ın Bitcoin 2024’teki konuşması büyük bir ilgiyle bekleniyor ve ABD’de Bitcoin stratejik rezervinin oluşturulmasını ilan edebileceği spekülasyonları var. Böyle bir duyuru, Bitcoin’i önceki tüm zamanların en yüksek seviyelerinin ötesine geçirebilecek büyük bir katalizör olarak hareket edebilir. Trump’ın Bitcoin hakkında olumlu açıklamaları fiyat artışını tetikleyebilir” dedi. Ayrıca, yaklaşan faiz indirimlerinin beklentisinin de Bitcoin için yükseliş hissiyatını körükleyebileceğini ekledi.

Bu gelişmeler, piyasa katılımcılarının dikkatle izlemesi gereken önemli olaylar arasında yer alıyor ve Trump’ın konuşmasının, Bitcoin fiyatları üzerinde önemli bir etki yaratma potansiyeli taşıdığı görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!