Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Büyük Görev Başarısız: Fiyatı Gibi Kendisi de Ay’a Gidemedi!

Kripto para borsası BitMEX’in Bitcoin’i aya götürmeyi hedefleyerek yürüttüğü iş birliği bazı nedenler sebebiyle hüsran ile sonuçlandı.

Kullanıcıların heyecanla beklediği, BitMEX ve Astrobotic iş birliği ile gerçekleşecek “Ay’a inen ilk BTC” projesi, uzay aracının itki mekanizmasında yaşanan bir sorun nedeniyle gerçekleşemeyecek gibi görünüyor. Ortaya çıkan sorunun itki sistemindeki sızıntıdan kaynaklandığı tahmin edilirken ABD’nin 50 yıl sonra ilk kez ay yüzeyine iniş yapamama tehdidi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Projeye özel tasarlanan cüzdanın (1MoonBTCixFH3XTrWRCbMpK23o74nQrA1Q), 8 Ocak’ta Florida’daki CApe Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu’ndan yeni nesil Vulcan roketi ile Ay’a gönderilmesi planlamıştı.

Ay’a inecek olan ilk Bitcoin’in şubat ayının sonlarında iniş yapması bekleniyordu. Ancak fırlatmadan birkaç saat sonra mühendisler, hizalama sorunu yaşandığını bildirmesi üzerine yolculuğun sonuçlandırılıp sonuçlandırılmayacağı konusunda endişeler oluştu.

Yaşanan hizalama probleminin, itki mekanizmasından kaynaklandığı düşünülürken sorunun çözülememesi durumunda BitMEX’in desteklediği proje Bitcoin’in fiyatı gibi Ay’a gidemeyecek gibi görünüyor.

BitMEX’in yerel token’i BMEX, hizalama sorunu duyurulduktan sonra dakikalar içerisinde düşüş yaşadı. Gün içerisinde %7,80 geri çekilen BMEX, 0,2704 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!