Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Çıkışlar 2 Haftada 1 Milyarı Aştı: Kurumsallar Kaçarken Bu Altcoinlere Tutundu!

Bitcoin (BTC) fiyatı sert düşüşler akabinde 55 bin doları korumaya çalışırken kurumsal kripto para fonlarından 726 milyon dolarlık çıkış gözlemlendi.

Coinshares tarafından paylaşılan verilerde, iki hafta önce 305 milyon dolar çıkış yaşayan kripto para fonlarından bu sefer 726 milyon dolarlık bir çıkış olduğu belirtildi.

Spot Bitcoin ETF onayının ardından Bitcoin’e yönelik kurumsal ilgi yüksek seviyeye ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta yine Grayscale fonları, önceki haftalara göre devasa çıkış yaşamasa dahi Fidelity’nin beklenmeyen çıkışları, yatırımcıları üzdü. ETF ihraççılarına olan ilgi ortalama seviyede seyrederken BlackRock’a giren küçük para miktarı negatif haftanın önüne geçemedi.

Ethereum ETF’lerinin işleme başlamasının yalnızca birkaç hafta artıyla, birçok hafta eksi ile kapanmıştı. ETF listelemelerinin ardından 4. haftada pozitife dönen Ethereum, o dönemden beri çıkışını sürdürüyor. Girişlerde olduğu gibi çıkışlara da liderlik eden Bitcoin’den geçtiğimiz hafta tam 643 milyon dolar çıktı.

CoinShares yayınladığı raporda, şu ifadelere yer verdi:

Bu olumsuz havanın, önceki haftaki beklenenden güçlü makroekonomik verilerin ABD Merkez Bankası’nın 25 baz puanlık faiz indirimi ihtimalini artırmasıyla tetiklendiği düşünülüyor..Ancak, istihdam verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla günlük çıkışlar yavaşladı. Şimdi gözler Salı günkü Tüketici Fiyat Endeksi enflasyon raporunda. ABD’de 721 milyon dolarlık çıkış olurken Avrupa’da 19,5 milyon dolarlık olumlu girişler görüldü.

Kaçan kurumsallar Solana, Litecoin ve Ripple’a tutundu

Kurumsal yatırımcılar bir süredir Solana, Chainlink, Cardano, Litecoin ve Ripple gibi birçok altcoin’e yatırım yapıyordu. Ancak kurumsallar, Bitcoin’de yaşanan düşüş ile birlikte birçok altcoinden de kaçış gerçekleştirmişti. 6,2 milyon dolar ile Solana için geri dönen kurumsallar LTC ve XRP yatırımı da gerçekleştirdi.

Solana haricinde Litecoin 700 bin dolar  ve Ripple bir milyon dolarlık giriş gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!