Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Hacker’ı Harekete Geçti: Sadece Eylül Ayında On Binlerce Ethereum Satıldı!

Ethereum banalı projelerden altcoin çalan hackerlar, yüklü miktarda satış yaparak radarlara takıldı.

Penpie hacker’ı bugün son 1.661 ETH’yi Tornado Cash’e yatırdı. Bu transferle birlikte, Penpie hacker’ı tarafından çalınan yaklaşık 11.261 ETH değerinde 27 milyon dolarlık varlığın tamamının Tornado Cash üzerinden transfer edilmiş oldu.

On-chain analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılan verilere göre farklı Ethereum projelerinden altcoin çalan balinalar son günlerde piyasa üzerinde beklenmedik bir baskı yarattı.

Penpie daha önce hacker’a fonları güvenli bir şekilde iade etmek için bir ödül pazarlığı yapmaya istekli olduğunu, beyaz şapkalı olma fırsatı sunacağını ve herhangi bir yasal işlem başlatmayacağını söylemişti. Ancak hacker bunu görmezden gelmiş gibi görünüyor.

WazirX hacker’ı ve diğerleri de ETH taşıdı

Öte yandan On-chain analiz platformu Spot On Chain tarafından aktarılan verilere göre dört ayrı hacker eylül ayının başından bu yana TornadoCash’e 20.561 ETH (49,3 milyon dolar) gönderdi.

Bu hackerlar arasında Penpiei, WazirX, Bo Shen ve LiFi hackerları yer aldı.

WazirX, çoklu imza cüzdanlarından birinde yaşanan güvenlik ihlali sebebiyle dün 235 milyon dolar değerinde kripto para kaybetti. Bunun içinde yaklaşık 100 milyon dolarlık shiba inu (SHIB) ve 52 milyon dolarlık Ethereum (ETH) dahil olmak üzere yüzlerce token bulunuyor.

Blockchain analiz firması Elliptic’in araştırmasına göre WazirX’e saldıran kişi veya kişiler, Kuzey Kore hükümeti ile bağlantılı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!