Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Düzeltme Bekleyen QCP Capital: FED’in Tutumu Zirve Kapılarını Açtı!

Kripto para ticaret firması QCP Capital, kripto para piyasasında FED’in açıklamalarının ardından yaşanan yükselişleri yorumladı.

ABD Merkez Bankası (FED), 20 Mart günü faizi sabit bırakırken FED Başkanı Powell’ın pozitif açıklamaları kripto para piyasasına da yaradı. Son yükselişleri yorumlayan QCP Capital ise yükselişin devam edebileceğine dair olumlu sinyaller verdi.

Analistler, FED’in güvercin yönlü tutumunun ardından yaşanan yükselişlerin ağırlıklı olarak spot piyasaya yaşanan girişlerden kaynaklandığını belirtirken vadeli işlem fonlama oranlarında ciddi bir artış olmamasını gayet pozitif bir sinyal olarak yorumladı.

Bu yükselişin Bitcoin’i yeni bir tüm zamanların zirvesine taşıyacak ilk adım olabileceğine yer verilirken düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebileceği vurgulandı:

Powell basın toplantısında ocak ve şubat aylarındaki yüksek enflasyon rakamlarından endişe duymadı ve hatta işgücü piyasasındaki zayıflığa dikkat çekti. Talep büyük ölçüde spot odaklı görünüyor ve fonlama oranlarında çok az değişiklik var. Buradan tüm zamanların yeni en yüksek seviyelerine kadar bir yükseliş mi gelecek? Belki de önümüzdeki çeyreğe girerken Bitcoin veya Ethereum’u indirimli olarak toplamak için düzeltmeleri satın almanın zamanı gelmiştir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!