Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ağındaki Meme Coinler Güvenilir Mi? Ünlü Analist Yatırımcıları Uyardı

Solana ağındaki meme coinlerin güvenli olup olmadığı tartışılırken ünlü analistten yatırımcılar için bir uyarı geldi.

Kripto gündemi Solana tabanlı meme coinleri konuşuyor. Ağda yeni çıkarılan SLERF isimli meme coin, ön satışta topladığı sermayeyi barındıran tokenleri yanlışlıkla yakarak 10 milyon dolarlık kayıp yaşarken fiyatta sert yükseliş gerçekleşti. 

SLERF’in değeri hızla artarken 8. en büyük meme coin olmayı ve son 7 günde yüzde 1100 artan bir diğer meme coin projesi olan Book of Meme (BOME)’yi bile geçmeyi başardı. Hata sebebiyle bir yatırımcı 12 dakikada 3 milyon dolar kazandı. 

Solana tabanlı coinlerin performansı kripto dünyasında yeni bir meme coin çılgınlığına yol açarken projelerinin güvenilirliği ile ilgili soru işaretleri ortaya çıktı. Kripto dedektifi ZachXBT, olası dolandırıcılık girişimlerine karşı yatırımcıları uyardı. 

Solana tabanlı meme coin ön satışları, 122 milyon dolarlık şaşırtıcı bir artış yakaladı. Projelere yönelik heyecan kripto topluluğunu aksiyon almaya teşvik ederken rug-pull gibi dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerekiyor. 

ZachXBT isimli ünlü kripto dedektifi, X hesabında yaptığı paylaşımda Solana ağındaki 27’den fazla ön satışta 12 Mart’tan bu yana 122 milyon dolar değerinde SOL toplandığını ortaya koydu. Yatırımcılara hızlı kazanç vadeden projelere karşı uyaran ZachXBT, çoğu projenin küçük hesaplar tarafından desteklendiğini vurgulayarak dolandırıcılık ihtimaline karşı uyarıda bulundu. 

Solana ağındaki meme coin projelerinin şeffaflığı ve hesap verebilirlik eksikliği, fonların kaybolması veya rug-pull olarak bilinen ve proje ekibinin fonları alarak ortadan yok olması anlamına gelen girişimlere alan açıyor. 

ZachXBT’nin iddiaları ve uyarıları kripto topluluğunu daha dikkatli olmaya teşvik ederken Solana tarafından yanıt gecikmedi. Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, X hesabında yaptığı paylaşımda ZachXBT’nin yer verdiği Solana tabanlı projeler listesini alıntılayarak “Yeter” dedi. 

Ön satış etkinlikleri, yatırımcılara indirimli fiyatlardan coin satın alma şansı tanıdığından oldukça fazla ilgi görüyor. En çok ilgi gören ön satışlar arasında Dogecoin20 token satın almak isteyen yatırımcı sayısının oldukça fazla olduğu göze çarpıyor. 

Dogecoin20 Token 4 Milyon Doları Aştı

Meme coin denilince ilk akla gelen Dogecoin (DOGE) ve Ethereum ağının ERC-20 protokolünden ilham alan DOGE20 isimli meme coin, 4 milyon doları da aşan ön satışıyla gündemden düşmüyor.

Aşamalı ön satış etkinliği ile yatırımcılarla buluşan Dogecoin20, kendisini DOGE’nin bir yükseltmesi olarak konumlandırıyor. Ethereum tabanlı bir token olan DOGE20, Hisse Kanıtı (PoS) mekanizmasını kullandığından çevreci bir Dogecoin alternatifi olarak kabul görüyor.

Katılımcılara staking özelliği sayesinde pasif gelir elde etme imkanı sunan Dogecoin20, hızlı ilerleyen ön satışıyla borsa listelemeleri öncesinde beklentiyi artırıyor. 140 milyar adet token arzına sahip olan DOGE20’lerin 35 milyarı, ön satış etkinliği ile yatırımcılarla buluşuyor.

12 aşamalı DOGE20 ön satışının her aşamasının bitiminde token fiyatı artıyor. Yatırımcılar ne kadar erken aşamada ön satışa dahil olursa borsa listlemeleri öncesinde o kadar fazla potansiyel kazanç elde ediyor. 

Mevcut aşamada Dogecoin20 token satın almak isteyen yatırımcılar, 0,000202 dolar ödüyor. Şu ana kadar toplanan fonların 4 milyon dolara ulaştığı ön satışa, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri ile katılmak mümkün oluyor. 

Dogecoin20 fiyatı bir sonraki aşamada 0,000203 dolara ve son aşamada 0,000206 dolara yükseliyor. İndirimli ön satışa katılan yatırımcılar, tokenlerini stake ederek ETH bloğu başına 6751 DOGE20 token kazanma imkanı da buluyor. 

Tüm Zamanların En Büyük SOL Airdrop’u ile SMOG Yakın Markajda

Ejderha temalı meme coin projesi SMOG, 7 Şubat’ta gerçekleşen listelemesinden bu yana kripto dünyasını heyecana sürüklüyor. Jupiter DEX’inde kullanıma sunulan proje, birkaç saat içerisinde yaşadığı hızlı yükselişle adından söz ettiriyor.

CoinMarketCap verilerine göre son 1 aydaki artışı yüzde 178 oranında olan SMOG, bu yükselişe rağmen hala düşük olan fiyatıyla alım imkanı sunuyor. SMOG’un artan takipçi sayısı ve vadettiği airdrop etkinliği, projeye olan ilgiyi artırıyor.

SMOG token satın alan yatırımcılar, tüm zamanların en büyük airdrop etkinliği olma iddiasındaki bir meme coin satın alma şansı yakalıyor. Projenin pasif gelir elde etme imkanı sunan staking etkinliği, uzun vadeli yatırım fırsatını destekliyor.

Staking mekanizması, en büyük Solana airdrop etkinliği olacak SMOG airdrop’unu mümkün kılıyor. Airdrop puanları biriktirmek için yatırımcıların, oldukça basit bir dizi görev yerine getirmesi gerekiyor. Ödüller için SMOG tokenlerini stake eden yatırımcılar, tokenleri 90 gün sonra çekebiliyor. 

Zealy platformu ile ortak yürütülen SMOG airdrop etkinliğinde avantaj elde etmek isteyenler SMOG satın alarak stake ediyor. Projenin kendi sayfası üzerinden yapılan satın alımlarda ise yüzde 10 indirim olduğunu belirtmek gerekiyor. Jupiter DEX’i yerine SMOG proje sayfasından token satın alan yatırımcılar, avantajlı fiyatlardan faydalanıyor. 

Şu ana kadar stake edilen SMOG token sayısının 23 milyonu aştığı ve yıllık getiri yüzdesinin yüzde 42 olduğu göze çarpıyor. SMOG satın almak isteyen yatırımcılar, ETH, USDT veya kart işlemleriyle ödeme yapabiliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!