Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de ETF Kehaneti Yine Gerçekleşecek Mi: Bir Yılda Tam 7 Kez Düşüş Getirdi!

On-chain analiz platformu CrpyotQuant’ın analisti, Bitcoin ETF analiziyle dikkat çekti.

CryptoQuant’ın analisti 16 Ekim tarihli notunda spot Bitcoin ETF akışına yer verdi. Bitcoin ETF net girişlerin genellikle kurumsal yatırımcıların faaliyetleriyle ilişkilendirilse de, bireysel yatırımcılar da bu hareketlere dolaylı yoldan katılım gösterebiliyor.

Özellikle Bitcoin ETF’leri, kripto varlıklarına doğrudan sahip olma zorluklarından kaçınmak isteyen yatırımcılar için önemli bir yatırım aracı haline geldi. Robinhood ve E*TRADE gibi perakende yatırımcılara yönelik platformlar aracılığıyla Bitcoin ETF’lerine kolayca ulaşılabilmesi, bu erişimi daha da artırdı.

Veriler, Bitcoin ETF’lerine yönelik pozitif net akışların her zaman fiyat artışıyla sonuçlanmadığını, aksine birçok durumda fiyat düzeltmelerine denk geldiğini ortaya koyuyor. Kırmızıyla işaretlenmiş bölgelerde, önemli net akışlar Bitcoin fiyatında belirgin dalgalanmalara neden oldu.

Örneğin, 400 milyon doların üzerinde pozitif net akışlar bazen kalıcı fiyat artışlarına yol açmazken, tersine tarihsel olarak fiyat düzeltmeleriyle aynı dönemlere denk geldiği görüldü.

Bu analiz, Bitcoin fiyatındaki değişimlerin sadece ETF net girişlerine bağlı olmadığını, ancak büyük hareketlerin belirli dönemlerde fiyat üzerinde baskı yarattığını gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!