Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 7 Aydır Kan Kaybediyor: En Büyük Rakibi Tahtını Ele Geçirebilir!

Ethereum fiyatı yedi aydır düşüş trendinde seyrederken, analistler Solana’nın öne çıkmaya başladığını belirtti.

Ethereum, büyük blockchain ağları arasındaki rekabetin artmasıyla birlikte son yedi aydır düşüş trendinde kalmaya devam ediyor ve bu durum, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi için daha fazla gerileme riski taşıyor.

Pseudonym takma adıyla bilinen kripto analisti Ignas’a göre Ethereum’un bu durgun fiyat hareketi, katman-1 (L1) blockchain inovasyonunda zemin kaybetmesinden kaynaklanıyor olabilir. Ignas, 16 Ekim’de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Genel olarak Ethereum, L1 savaşlarının kazananı değil. Tüm L2’lerin değer birikimi henüz net değil.

Bu durumun kripto endüstrisi için olumlu bir işaret olduğunu belirten Ignas, diğer L1 ağlarının, farklı kullanım alanlarına daha uygun olabilecek şekilde büyüme şansı bulduğunu vurguladı.

L1 savaşı, Ethereum, Solana, Avalanche ve Fantom gibi üst düzey blockchain ağları arasında güvenlik ve ölçeklenebilirliği dengelerken merkeziyetsizlikten ödün vermeme mücadelesini ifade ediyor.

Ethereum’un fiyat hareketindeki durgunluğun bir diğer nedeni ise Ethereum L2 ağlarının getirdiği değer parçalanması olabilir. Bu ağlar, Ethereum ekosistemine yapılan yatırımları kendi yerel para birimlerine çekiyor ve bu da yatırımcılar için Solana gibi monolitik blockchainleri daha cazip hale getiriyor:

Solana, ETH maksimalistleri için en büyük darbe. Her yeni L2 piyasaya sürüldükçe, likidite ve kullanıcı deneyimi parçalanması daha da kötüleşti. Bu da Solana’nın monolitik yaklaşımını daha çekici hale getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!