Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Fiyat Aşırı Hızlı Yükseliş Yaşayabilir: İşte Sebebi!

Analistler Bitcoin’deki yükselişlerin hızlanabileceğini belirtirken short pozisyon açan yatırımcıları uyardı.

Bitcoin fiyatı 70 bin doların üzerinde tutunmayı başararak kripto para piyasasına yeni bir yükseliş dalgası getirdi. Kripto para analistleri ise yükselişlerin bu noktadan sonra hızlanabileceğini ve piyasanın short (kısa) yönlü işlem alan yatırımcıların yakasına yapışabileceğinikaydetti.

Konu hakkında açıklamada bulunan The Kobeissi Letter cephesi, kurumsal fonların long (uzun) pozisyonları ile hedge fonlarının short pozisyonlarının arasındaki makasın açıldığını belirterek volatilitenin artabileceğini savundu.

Haber ajansı tarafından sunulan verilerde, hedge fonların yaklaşık 15.000 net short kontrata sahipken, kurumların ise yaklaşık 20.000 net long pozisyona sahip olduğu belirtildi. Bu makas açıklığı tarihi bir seviye olarak kayıtlara geçti.

Bununla birlikte Bitcoin’deki düşüşlerin gittikçe daha kısa süreli olduğu işaret edilerek yükselişlerin çok daha hızlı ve büyük adımlardan oluşabileceğine yer verildi.

Kripto borsası Swyftx’in Baş Analisti Pav Hundal, konuya farklı bir perspektif katarak Bitoin’in short squeeze (yukarı yönlü ani yükselişler ile short pozisyonları sıkıştırm) yapmaya hazır olduğunu ve 80 bin dolara ani bir yükselişin ardından kısa süre sonra 100 bin doların görülebileceğini söyledi:

Şiddetli bir fiyat hareketi potansiyeli şu anda çizelgelerin dışında. Eğer short squeeze görürsek, Bitcoin dikey olarak 80.000 dolara kadar çıkabilir ve oradan da bu yılın bir noktasında 100.000 doları ciddi ciddi düşünmeye başlarız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!