Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Gizemli Bir Maden Havuzu Görüldü

Bitcoin’in toplam hash oranının %5’ini kontrol eden yeni ve gizemli bir maden havuzu var.

BTC.com verilerine göre Lubian.com adlı bir maden havuzu şu anda ağdaki toplam hash oranının %5’inden fazlasını kontrol ediyor. İlginç olan şey ise bu maden havuzunun bugüne kadar sıralamada yer almaması.

Maden havuzu sıralamasında F2Pool, Poolin, Antpool gibi isimleri görmeye zaten alışıktık. Fakat bu yeni maden havuzunun tam olarak kime ait olduğu, ne şekilde çalıştığı bilinmiyor.

Lubian’ın sıralamadaki yeri, BTC.com

Bugüne Kadar Bilinmiyordu

Dovey Wan’ın tahminlerine göre bugüne kadar sıralamada görülmeyen bu maden havuzu yeni kurulmadı. Lubian’ın ismini yeni duyuyor oluşumuzun sebebi bu havuzun bugüne kadar kamuya açık olmamasıydı.

Lubian kamuya yeni açıldığı için havuzun geçmiş verilerine erişilemiyor.

Ayrıca bu maden havuzu yeni kurulmuş olsa ve sektöre birden bire 6.32 EH/s’lik hash oranı girmiş olsa ya diğer maden havuzlarının hash oranı düşerdi ya da Bitcoin’in toplam hash oranı artmaya başlardı. Fakat böyle bir durum da söz konusu değil.

Dovey Wan bu gelişmenin ‘zamanlamasını’ manidar buluyor, Twitter

Hal böyleyken bu maden havuzunun dün, ondan önceki gün, yarın veya 1 ay sonra değil de şimdi kamuya açılmış olması büyük merak uyandırıyor. Bazı kripto para takipçileri bu havuzun kime ait olabileceğiyle ilgili spekülasyonda bulunuyor olsalar da henüz bu havuzun işleyişiyle ilgili net bir bilgi yok gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment