Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Yeni Bitcoin Hamlesi

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan JPMorgan kripto para şirketleriyle işbirliği yapmaya başladı.

Wall Street Journal editörlerinden Paul Vigna kısa süre önce kripto para dünyasında büyük ses getiren bir iddiada bulundu. İsimsiz kaynaklara göre JPMorgan kripto para şirketleriyle birlikte çalışmaya başladı.

Vigna; JPMorgan’ın ABD’deki Coinbase ve Gemini gibi borsalara bankacılık hizmeti sunmaya başladığını iddia ediyor. Bu dev isimler arasında tam olarak ne gibi bir işbirliği söz konusu henüz bilinmiyor. Ancak iddialara göre bu iki borsa geçtiğimiz ay JPMorgan’da hesap açtılar ve şimdi bu hesaplarla işlem yapmaya başladılar.

JPMorgan şu anda Coinbase’e veya Gemini’ye kripto paralar üstünden bir hizmet sunmuyor. The Block’un aktardığı bilgilere göre bu şirketler Otomatik Takas Merkezi ağı sayesinde JPMorgan ile havale gönderebilecek, para yatırma/çekme işlemlerini yapabilecekler.. Fakat JPMorgan’ın kripto para şirketlerine hizmet veriyor olması yine de önemli bir gelişme.

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan JPMorgan Chase şu ana dek hiçbir kripto para borsasına hesap açmamıştı. Dolayısıyla bankanın bu hamlesi bir ilk niteliği taşıyor.

Bitcoin’i Sevmiyordu

JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon geçtiğimiz aylarda Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Bitcoin ve Bitcoin yatırımcıları ile ilgili oldukça sert yorumlar yapan Dimon; Bitcoin’den pek hoşlanmadığını bariz bir şekilde ifade etmişti.

JPMorgan, Dimon bu açıklamaları yaptıktan sonra kripto paraları araştırmayı sürdürdü ve bu süreç içerisinde Dimon’ın kripto paralar hakkındaki görüşleri de biraz yumuşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment