Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Halving’e 500 Gün Kaldı – Bu Durum BTC Fiyatı İçin Ne Anlama Geliyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin, oldukça kötü bir 2018 yılı ve özellikle Kasım ayı geçirdikten sonra, Aralık ayında çok dalgalı bir dönem ile yoluna devam etmeye başladı ve basın saatine göre tekrardan yükselişe geçip,  4.000 doları zorlamaya başladı.  Yine de, bir sene iki gün önce 20.000 dolara çıkmış olan BTC’nin, 1 sene içerisinde 3.000 dolara kadar gerilemesi bir çok kişi için şok etkisi yarattı.

Bir çok yatırımcı ve analist ise, 2018 yılının böyle geçmiş olmasına rağmen, 2019 yılının, 2017 yılını bile aratmayacak bir yükselişe sahne olacağını düşünüyor. 2019 yılında gerçekleşmeyecek olsa da, BTC’nin önemli olaylarından olan halving (ikiye bölünme) tahminen 500 gün sonra gerçekleşecek.

Ödülün İkiye Bölünmesi, Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin ağında her 210.000 block kazılmasının ardından, madencilikten elde edilen ödülün ikiye bölünmesi anlamına gelen halving, daha önce yaşandığı durumlarda anında değil, o tarihten bir kaç ay sonra etkisini göstermeye başlamıştı ve fiyatlara ciddi bir artış yansımıştı.

Bir Twitter kullanıcısı tarafından hazırlanan aşağıdaki grafikte de, daha önce yaşanan halving olaylarının fiyata olan etkisi açık bir şekilde görüntülenmekte.


Bitcoin ETF onayı kadar büyük bir etkiye sahip olacağı düşünülmese de, kazılan Bitcoin miktarı zamanla azaldıkça ve toplam miktar da sınırlı olduğu için, 2020 yılında yaşanacak olan halving, kesinlikle fiyatlarda sağlam bir ralli etkisi yaratabilir ve 2018 yılının zararı, kazanca dönüştürülebilir. Tabii ki kripto para piyasasında hiçbir şeyin %100 kesinliğe sahip olmadığını belirtmekte de yarar var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment