Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Online Yatırımcıların Yüzde 44’ü, Eğitimin Kripto Paraların Önündeki En Büyük Engel Olduğunu Düşünüyor

Kripto para sektörü, Bitcoin‘in 2008 yılında ilk defa adından söz ettirmesinden bu yana, inanılmaz bir tanınma ve bilinirlik kazandı. Ancak yine de, bir çok kripto para topluluğu üyesine göre sektörün hala tam olarak ana akım kabulüne ulaştığı söylenemez. Daha çok teknoloji ve yenilikler konusunda kendisini eğitmeyi başaran insanların duyduğu kripto paraların ve blockchain teknolojisinin, itibari paralar veya altın gibi değerli varlıkların elde ettiği popülariteyi ve kullanımı elde etmesi için, birden fazla engel ve aşılması gereken zorluk olsa da, yeni yapılan bir ankete göre bunların en temeli eğitim olarak gözüküyor.

İngiltere tabanlı eToro tarafından yapılan anket çalışmasında, yaşları 20 ile 65 arasında değişen 1.000 online ABD’li yatırımcı gözlemlendi ve onların kripto para birimi alım satımına yönelik tutumları masaya yatırıldı. İlginç sonuçlar elde edilen çalışmada, ankete katılan kişilerin %44’ünün, eğitimin kripto para alım satımının önündeki en büyük engel olduğunu düşündüğü ortaya çıktı. Görünüşe göre insanlar kripto para birimleri ile ilgili daha fazla eğitim verilmesi gerektiğini düşünmekte.

Kripto para birimleri hakkında olumlu bir sonuç olarak yorumlanabilecek bir diğer bulgu ise, ankete katılanların %69’unun kripto para birimleri hakkında daha fazla şey öğrenmeye açık olması şeklinde ifade edilebilir. Kripto para yatırımı yaptığını ifade eden %67’lik bir kitle ise, kripto para birimleri hakkında bilgi edinmek için online trading platformlarını ve haber sitelerini takip ettiğini açıklarken, %43 ise bunun için sosyal medyadan faydalandığını açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment