Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İranlı Madenciler ABD Yaptırımlarına ve Fiyat Düşüşüne Rağmen Hala Bitcoin Madenciliğinden Kâr Elde Edebiliyor!

17 Aralık tarihinde Atlantic Council tarafından yayınlanan bir bildiriye göre, İranlılar, ABD yaptırımları nedeniyle daha önce hiç olmadığı kadar kripto para birimlerine ve Bitcoin madenciliğine önem vermeye başladı.

Kripto para piyasasında yaşanan son iki aylık çöküş ve İran’ın itibari para birimi riyalin de yaptırımlar yüzünden değer kaybetmesine rağmen, İran halkı hala Bitcoin madenciliğinden kazanç elde edebiliyor. Bitcoin’in Kasım ayı başlarında bulunduğu 6.000 dolar seviyesinden, Aralık ayının ortalarında 3.100 dolara kadar gerilemesi bu süreç içerisinde bir çok madencilik firmasının iflasına ve bir çok bireysel madencinin de cihaz kapatmasına neden olmuştu.

Atlantic Council’in aktardığına göre ise, 26 yaşındaki İranlı Ali Hosseini ve kuzeni Pedram Ghasemi, iki ay önce Bitcoin aşağı yukarı 6.500 dolar civarındayken, yaklaşık 529 dolara Antminer S9 cihazını satın almış. Dünyanın bir çok yanında bulunan kripto para madencileri yaşanan düşüş sonrası artık BTC madenciliğinin kazançlı olmadığını ifade etse de, Ali ve kuzeni İran içerisindeki elektrik fiyatları yüzünden bunun hala getiri sağladığını vurguladı.

İran, enerji alanında devlet yardımı konusunda küresel sıralamada birinci sırada yer alıyor  ve enerji ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının %10.4’ünü oluşturuyor. Kardeşler bunun yanı sıra gerçek anlamda zarar etmeleri için ABD dolarının ”110.000 riyale, Bitcoin’in ise 2.000 dolar altına” düşmesi gerektiğini ve bunlar olmadan Bitcoin madenciliğinin kazançlı bir alan olmaya devam edeceğini ifade etti.

Görünüşe göre Bitcoin madenciliği, İran için hala oldukça kazançlı bir sektör olmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment