Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kurucu Ortağı Peter Thiel, Bir Kripto Para Firmasına Yatırım Yaptı

Bir kripto para yatırım firması olan Layer1’in çarşamba günü yaptığı duyuruya göre, platform aralarında PayPal kurucu ortağı Peter Thiel‘in de bulunduğu yatırımcılardan, 2.1 milyon dolarlık ‘seed funding ‘ yatırımı almayı başardı. Söz konusu yatırım özellikle startup firmalarının henüz kurulum aşamasındayken aldığı ilk yatırımı temsil etmekte.

San Francisco tabanlı Layer1 firması, platformu yöneten kişilerin hem teknoloji hem de finansal hizmetler endüstrilerinde ciddi bir tecrübeye sahip olduğunu iddia ediyor. Yöneticilerden birisi olan kurucu ortak Alexander Liegl, yakın zamanda vergi kurumları için sahtekarlıkları ve dolandırmaları tespit etmeye yarayan bir platformun üretilmesi için çalışmıştı. Liegl’in bu tecrübesinin blockchain endüstrisinde nasıl bir fayda sağlayacağı ise şu an bilinmezliğini korumakta.

Liegl’in konu hakkında yaptığı açıklamaları ise şu şekilde:

”Geleceğin kripto para yatırım firmasının, mevcut durumdakilerden çok daha farklı görüneceğini ve bunların aktivist yanlısı bir yatırım yaklaşımına sahip olacağını düşünüyoruz.”

”Açık kaynaklı protokoller olarak kripto para birimleri, Layer1 gibi şirketlerin ciddi anlamda değer katması için benzersiz bir fırsat sunmakta. Bu daha önce geleneksel varlık sınıflarında mevcut olan olasılıklardan çok daha farklı.”

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Layer1 aslında kripto para birimleri için ”kategori-belirleyici bir yatırım şirketi” olmayı hedefliyor ve direkt olarak açık kaynaklı protokol gelişimi ile ilgilenen bir mühendislik organizasyonu olarak görev yapacak. Firma yakın zamanda gizlilik odaklı bir kripto para birimi olan Grin projesi ile anılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment