Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash, Yüzde 30 ve Üzeri Yükseliş Yakalayarak, Adeta ‘Ölümden Döndü’

Son dönemlerin en kötü performansına sahip kripto para birimlerinden birisi şüphesiz Bitcoin Cash oldu.

Bitcoin hard fork’u BCH, geçtiğimiz Kasım ayının ortasında yaşanan hard fork ve daha sonra baş gösteren hash savaşları ile ağ bölünmesinin devamında, çok dalgalı günler yaşadı ve zaman zaman rakip ağ Bitcoin SV tarafından geçilse de, basın saatine göre adeta küllerinden geri doğmayı başardı.

Kripto para piyasası yılın en kötü döneminden geçerken, özellikle son iki gnüdür bütün piyasa ciddi bir yükselişe geçti ve Bitcoin Cash de bunlardan birisi konumunda. Basın saatine göre %29.23’lük bir yükselişe sahip olan BCH, gün içerisinde %30 ve üzeri bir ivme yakalamıştı ancak yavaş yavaş düzeltme yaşamaya başladı.

Yaşanan yükseliş öncesi piyasa hacmine göre sekizinci sıraya kadar gerileyen Bitcoin Cash, şu an altıncı sıraya tekrardan çıktı ve önündeki Stellar ile aralarında sadece 120 milyon dolarlık bir fark mevcut. Roger Ver’in desteklediği Bitcoin Cash’in şu sıralar spesifik bir artış sebebi olmasa da, ticari hacme bakıldığında özellikle Güney Kore piyasasından Bitcoin Cash yönünde ciddi bir alım yaşandığını görmek mümkün. 100 doların altına kadar gerileyen Bitcoin Cash, uzun bir süreden beri ilk defa Litecoin’in gerisine düşmüştü ancak yaşanan bu yükseliş ile değerini basın saati itibariyle 124 dolara kadar çıkarmayı başardı.

Bunun yanı sıra top 10 içerisinde ciddi yükseliş yaşayan bir diğer kripto para birimi ise, gün içerisinde %20 ve üzeri ivmeye şahit olan Tron oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment