Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yunan Mahkemesi, BTC-e Kurucusu Vinnik’in Fransa’ya Gönderilmesi Lehine Karar Verdi

Yunan Yüksek Mahkemesi, şu an hizmet vermeyen ve bir dönemin en popüler kripto para borsalarından BTC-e’nin kurucusu Alexander Vinnik hakkında önemli bir karara vardı. 19 Aralık tarihinde Rus hükümetinin sahip olduğu haber kanalı TASS‘ın aktardıklarına göre, Yunan yargısı Vinnik’in Fransa’ya suçlu iadesi yapılması kararını destekliyor.

”Mr.Bitcoin” olarak da bilinen Rus vatandaşı Vinnik, ilk olarak ABD tarafından açılan dava sonucu, 25 Temmuz 2017 yılında Yunan yetkililer tarafından yakalanmıştı. Ünlü kurucunun BTC-e kripto para borsası ile 4 milyar dolar değerinde parayı, BTC ile akladığı iddia edilmekteydi.

Rusya ve Fransa söz konusu tutuklama sonrası sanığın kendi yetki bölgesine suçlu iadesi ile gönderilmesini talep etse de, Selanik mahkemesi Vinnik’in bu yaz Fransa’ya gönderilmesi lehinde karara varmıştı. Vinnik ise daha sonra bu karara ülkenin en yüksek mahkemesine başvurarak itiraz etti.

TASS’ın bugün aktardığına göre ise, Vinnik bugün mahkemede şunları dile getirmiş:

”24 gündür açlık grevindeyim. Dün benim hapishanede tartıldığım son zamandı ve evraklara göre 8 kg kaybetmişim. Ancak onlar beni hapse girdiğim ilk gün değil, üçüncü gün tarttılar yani tam olarak 9 kg kaybettim.”

Vinnik daha önce yaptığı açıklamalarında da açlık grevini gündeme getirmiş ve memleketi Rusya’ya gönderilene kadar bunu durdurmayacağını vurgulamıştı. Vinnik’in avukatı ise daha önce verdiği ifadesinde müvekkilinin Fransa’ya iadesi durumunda, daha sonra ABD’ye iadenin çok büyük bir olasılığa sahip olduğunu ifad etmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment