Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Kısa Sürede Büyük Düşüş: 371 Milyonluk Pozisyon Tasfiye Oldu!

Bitcoin’in (BTC) son 24 saatlik periyotta %3,7 düşüş yaşayarak 25.500 dolar bandına gerilemesiyle birlikte kripto para piyasası milyonlarca dolar kayıp yaşadı.

Coinglass verilerine göre yazının kaleme alındığı esnada son 24 saat içerisinde tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 371 milyon dolar oldu. Toplamda 180 binden fazla kripto para yatırımcısının bu durumdan etkilendiği belirtildi.

En büyük tasfiye kripto para borsası OKX’te açılan 2,1 milyon dolarlık Ethereum long (uzun) pozisyonu olurken tasfiye olan toplam pozisyonların yaklaşık %89,94’ünün long (uzun) pozisyonlardan kaynaklandığı aktarıldı.

Tasfiye olan pozisyonların 48 milyon doları Bitcoin’den ve 40 milyon doları Ethereum’dan (ETH) gerçekleşti. Tüm kripto paralar üzerinde ki veriler incelendiğinde 24 saat içinde 333 milyon dolar long (uzun) yönlü pozisyon tasfiye olurken, short (kısa) tarafında tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 37 milyon dolara tekabül ediyor.

371 milyon dolarlık toplam tasfiye tutarının 147 milyon dolarlık kısmı en büyük kripto para borsası Binance üzerinde gerçekleşirken 2. sırada 138 milyon dolar tasfiye ile OKX yer aldı.

Bitcoin son 24 saat içerisinde %3,7 düşüş sergilerken altcoinlere bu düşüş çok daha sert yansıdı. Ethereum aynı süre zarfında %5,1, Binance Coin (BNB) %8,1 ve Cardano (ADA) %23 düşüş yaşadı. Kripto para piyasasının toplam değeri ise 1,013 trilyon dolara kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!