Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Korkutan İşaret Yine Görüldü!

Lider kripto para birimi Bitcoin geçtiğimiz haftalarda oldukça sert bir düşüş yaşasa da düştüğü noktadan sadece 10 gün içerisinde %80 toparlanmayı başardı.

Bitcoin’in bu yükselişi tahmin edileceği gibi birçok yatırımcıya umut oldu ve fiyatın Mayıs ayından önce 10.000 dolara çıkıp çıkamayacağı konuşulmaya başlandı. Özellikle Bitcoin Halving‘in yaklaşıyor olması yatırımcıların fiyat beklentilerini daha da arttırmış olsa da ufukta hiç de olumlu olmayan bir sinyal görüldü.

50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamanın altında kaldığı grafiğe bakıldığında, 8.300 dolar seviyelerinde “ölüm kesişimi” olarak bilinen sinyalin olduğu görülebiliyor. Bu da Bitcoin boğalarının 8.300 dolarına çıkma konusunda hiç olmadığı kadar zorlanacaklarına işaret ediyor.

Bitcoin basın saatine göre de 24 saatlik yükselişini noktaladı ve 6.900 dolara kadar çıktıktan sonra yeniden düşüşe geçip 6.400 dolar seviyesine indi. Bitcoin’in 7.000 doları aşması bile görünen ölüm kesişimi nedeniyle 8.300 dolar gelene kadar ciddi bir yükseliş beklentisi içine girilmemesine yol açacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment