Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Makro Rüzgarlar Esebilir: ABD Kaynaklı Bu Neden Boğayı Uzatacak!

ABD hükümetinin İngiltere’de yaşanan çöküşe benzer bir piyasa şoku yaşanması durumunda Bitcoin’de ütopik fiyatlara ulaşılabilir. 

İngiltere’nin eski başbakanı Liz Truss’un politikaları ülkenin itibari parası poundun düşüşüne yol açmış ve piyasada bir kaos oluşturmuştu. ABD’nin Kongre Bütçe Ofisi (CBO) yöneticisi Philip Swagel Financial Times’a verdiği bir röportajda, ABD’nin İngiltere’ye benzer bir risk ile karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Swagel, ABD’nin henüz İngiltere’nin o günkü konumu ile aynı noktada olmadığını belirtirken yüksek faiz oranları nedeniyle borç ödeme maliyetinin iki yıl içinde 1 trilyon dolara çıkabileceğini söyledi.

ABD’nin mevcut borcu yıllık milli gelire oranla yüksek seyrederken hükümetin reel faiz oranlarını düşük tutmasını zorlaştırıyor. Bu nedenle yatırımcılar genel olarak oluşabilecek enflasyondan kaçınabilmek amacıyla daha güvenli limanlara yöneliyorlar.

Güvenli limanlar arasında Bitcoin ve altın yer alırken ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’in faizi indireceğine yönelik beklentiler de bu tarz riskli varlıklara olan talebi artırıyor. 

Kripto para haber sitesi LondonCryptoClub’ın kurucuları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yüksek borçlu bir ekonomide, enflasyona göre ayarlanmış faiz oranları ve finansal baskı sistemi ayakta tutmak için gereken bir koşuldur ve itibari para değerinin düşürülmesi kaçış valfi olarak kalmaktadır. 

Kurucular ayrıca bu durumunda Bitcoin ve altın gibi risk varlıkları için makro rüzgar anlamına gelebileceğini söyledi. Söz konusu durumun yaşanması halinde Bitcoin boğasının tahminlerden daha uzun süreceği ve daha uçuk fiyatlara ulaşabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!