Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Parabolik Hamle Bekleyen Analist, Tarihi İki Göstergeye İşaret Etti

Yarım milyona yakın takipçili bir kripto para analisti, Bitcoin’deki düşüşe rağmen piyasaya iyimser bakıyor.

460 binden fazla takipçisi olan TechDev adlı analist, Bitcoin (BTC) fiyatında parabolik bir hareketlilik yaşanabileceğini açıkladı.

Bitcoin tarihinde tek örneği var

Bitcoin’in dün 60.000 doların altına doğru yaptığı düzeltmeyi yorumlayan analist, “Bitcoin tarihinde iki haftalık Gaussian kanalının yeşile döndüğü sadece tek bir an var. Fiyatın bir önceki tepeden konsolide olması, çok az kişinin öngördüğü parabolik bir hareketin orta noktasını temsil ediyordu” dedi.

Image

Gaussian kanalları, Bitcoin fiyatındaki tepe ve dip noktalarını tespit etmek için kullanılıyor. Analist, iki haftalık grafiği incelerken buna benzer bir oluşumun 2017’de de yaşandığına dikkat çekti. Bu, o dönem Bitcoin fiyatında büyük bir yükselişi tetikledi.

Parabolik hamleden önceki sinyal yandı

TechDev, belli bir süreç içerisindeki para akış hacmini görmek için kullanılan Chaikin Para Akışı (CMF) göstergesini de kullandı.

Analist, Bitcoin’in dört haftalık CMF grafiğinde dördüncü kez bullish çizgiyi aştığını söyledi. Bitcoin, aynı çizgini 2016’nın sonunda, 2013 ile 2011 yıllarının başında da geçmişti.

TechDev, “Bitcoin’de 2017’den sonraki ilk dört haftalık parabolik para akış sinyali…” yorumunu yaptı.

Image

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!