Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Sahte ETF Onayı Haberi Yatırımcılara 111 Milyon Dolara Patladı!

Ortaya atılan sahte spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) onay haberi 1 saat içerisinde 100 milyon dolardan fazla vadeli işlem pozisyonunun tasfiye olmasıyla sonuçlandı.

Blackrock spot Bitcoin ETF başvurusunun (iShares spot Bitcoin ETF) SEC tarafından onaylandığına yönelik çıkan sahte haber kripto para piyasasını salladı. On-chain analiz firması Coinglass verilerine göre sahte haber 30 dakika gibi kısa bir sürede 111 milyon dolarlık vadeli işlem pozisyonu tasfiye olmasına yol açtı.

Ortaya atılan asılsız haberle birlikte Bitcoin 27.845 dolar seviyelerinden yaşadığı %7,7’ye yakın yükselişle 30.000 dolara kadar tırmandı. Ardından haberin birçok kaynak tarafından yalanlanması ile birlikte Bitcoin fiyatı adeta çakılarak 28.100 dolara kadar geriledi. Bu ani fiyat hareketliliği vadeli işlemler üzerinde pozisyon alan kullanıcıları vurdu.

En büyük tasfiye kripto para borsası OKX’te açılan 8,86 milyon dolarlık Bitcoin long (uzun) pozisyonu tasfiye oldu. 111 milyon dolarlık toplam tasfiye tutarının 46 milyon dolarlık kısmı kripto para borsası OKX üzerinde gerçekleşirken 2. sırada 30 milyon dolar tasfiye ile Binance yer aldı.

Tasfiye olan pozisyonların 67 milyon doları Bitcoin short pozisyonlarında ve 18 milyon doları Ethereum (ETH) long pozisyonlarnda gerçekleşti. Tüm kripto paralar üzerinde ki veriler incelendiğinde 1 saat içinde 71 milyon dolar short (kısa) yönlü pozisyon tasfiye olurken, long  tarafında tasfiye olan pozisyonların toplam değeri 33 milyon dolara tekabül ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!