Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Sert Düşüş: Mt.Gox ve ABD İddiaları Doğru Mu?

Bitcoin (BTC) dün akşam saatlerinden bu yana yaşadığı %10’luk yükselişin ardından kısa bir sürede aniden %8 üzerinde düşüş yaşadı.

Dün itibariyle akümüle olduğu 26.900 dolar seviyelerinden harekete geçen ve bugün gün içerisinde de yükselişini sürdürerek kazandığı %10 değer ile yeniden 30 bin dolara ulaşan Bitcoin, yaşamış olduğu bu yükselişin ardından TSİ 22.00 sularında aniden düşüşe geçti.

Bitcoin, yaklaşık 1 saatlik bir zaman diliminde 29.700 dolar seviyesinden %8‘lik bir gerileme ile 27.200 dolara kadar düştü. Düşüş esnasında kripto para piyasasında 150 milyon doların üzerinde tasfiye gerçekleşti.

Kısa süreli kaos yaratan bu ani hareketliliğin ardından ise düşüşün perde arkası hakkında bazı kaynaklardan bilgiler gelmeye başladı.

On-chain analiz platformu Arkham Intelligence, Bitcoin’de yaşanan düşüşten kısa bir süre sonra Mt.Gox ve ABD hükümetine ait cüzdanlarda işlem gözlemlendiğini öne sürdü.

Ancak on-chain analisti Barış Kardeş yaptığı paylaşımda, Arkham Intelligence iddialarının aksine Mt.Gox ve ABD hükümeti cüzdanlarında herhangi bir hareketlilik yaşanmadığını bildirdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, haberin kaleme alındığı sıralarda 27.757 dolardan işlem görüyor.

Güncelleme 27.04.2023 00.34: Arkham Intelligence, yaptığı yeni açıklama ile iddiaların yanlış olduğunu ve bir hatadan kaynaklandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!