Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Son Durum, Uzmanlar Ne Diyor?

Bitcoin’de son durum birçok piyasa uzmanı ve analist tarafından ele alındı. Yaşanan düşüş sonrası küçük oranlarda toparlanma gösteren Bitcoin, CME boşluğuna doğru hareket edecek mi yoksa yeni bir yükseliş rallisi kapıda mı?

Bitcoin, %15’ten fazla düşüşten sonra son iki gündür biraz toparlanıyor gibi gözüküyor. Fiyatı birkaç kez 10 bin doların altına inip çıkan lider koin, şu an 10.200 – 10.300 dolar sularından alınıp satılıyor. Bitcoin, eylül başında 11.700 – 12.00 bandından işlem görüyordu. Yaşadığı geri çekilmeye rağmen, çoğu piyasa uzmanı ve yatırımcı Bitcoin’in uzun vadeli yükseliş trendini koruduğunu ve BTC’nin tehlike altında olmadığını öne sürdü. Bitcoin’e uzun vadede inanç devam ederken çoğu analist bu düşüşün bir satın alma fırsatı olarak görülmesini istedi.

Bitcoin Hala Tehlikeli Bölgede

BTC, 10 bin dolar barajını destek bölgesi olarak belirlemiş ve bu süreçten 10 bin doların altına yalnızca kısa süreliğine düşmüş olsa da Bitcoin fiyatı hala 10.500 dolar üzerine çıkamadığı için risk devam ediyor. Yapılan incelemelere göre Bitcoin, %90 oranında CME boşluklarını doldurma eğilimi gösteriyor ve bu kez de 9.600 dolar sularında doldurulmayı bekleyen bir CME boşluğu bulunuyor. Çoğu analist BTC’nin bu yönde hareketini olası görse de bazıları BTC’nin bu kez radikal bir tavırla bu boşluğu doldurmayacağını düşünüyor.

Bitcoin’in CME boşluğunu doldurmayabileceğini söyleyen analist Willy Woo, bir grafik paylaştı ve her dip noktanın bir şekilde trende dönüşmediğini ve aşıldığını belirtti. Woo, BTC’nin bu seferki boşluğu doldurmaması halinde bunun günlük grafiklerde bir ilk olacağını da belirtti.

Willy Woo tarafından paylaşılan, BTC fiyatı ve CME boşluklarını gösteren grafik.

10.500$ Aşılırsa İşler Hızlanabilir

Bitcoin’in 9 bin dolar barajına sıkıştığı mayıs-haziran aylarında, 9.900 doların aşılması zor olan bir direnç bölgesi olduğu görülmüştü. Şimdi ise Bitcoin bu direnç bölgesini sağlam bir destek noktası olarak kullanıyor. Günlük mum grafiklerine bakıldığında alıcılar da bu destek bölgesi civarında şiddetli bir satın alma eğilimi gösteriyorlar. Fakat 4 saatlik grafiklere bakıldığında satın alma hacminin azaldığı fark ediliyor.

CME boşluklarını doldurma eğiliminin önlenmesi ve yeniden 9 bin dolar bandında yaşanabilecek baskıdan kaçılması için Bitcoin’in öncelikli olarak 10.500 doların üzerine çıkması bekleniyor. Ray Salmond’ın analizine göre bunun gerçekleşmesi için alımların sürekli artmasının yanı sıra hem günlük hem 4 saatlik grafiklerde 10.500 doların üzerindeki kapanışların izlenmesi çok önemli. Bu senaryoda çoğu uzman, 10,500 – 11,300 dolar aralığındaki VPVR açıklığına doğru hareketin hızlanacağını öngörüyor.

Uzmanlar Ne Diyor?

Birçok uzman yükseliş rallisinin kapıda olduğuna inansa da bazıları hala temkinli olunması gerektiğini savunuyor. Trader ve analist Josh Rager, Bitcoin’in 11,000 – 11,250 dolar sularını aşmadan yükselişe geçemeyeceğini düşünüyor. Bu seviyelere kadar Bitcoin’in daha çok düz bir çizgi izleyeceğine inanan Rager, Bitcoin’in 10 bin doların altına bir daha düşmeyeceğine inananları da eleştirdi. Rager, lider koinin hala 10 bin doların altında bir kapanış sergileyebileceğini öne sürüyor.

Rager’ın temkinli açıklamalarına karşı, Bitcoin’in bir yükseliş trendi içine girmeye başladığını savunan uzmanlar da bulunuyor. Şu zamanda kadar uzun zaman zarfında Bitcoin tahminleri isabetli olan Timothy Peterson, paylaştığı grafikle BTC kazançlarının artmasını beklediğini söyledi. 30 günlük getiriler grafikteki alt eşiğe ulaştığında, sonraki 30 günlük kazançların %20 – %40 arttığına değindi. Şu andaki 30 günlük BTC getirilerinin Peterson’ın bahsettiği alt noktaya ulaşmasına çok az bir zaman kaldığı gözlemleniyor.

Sosyal medyada Crypto Michael adı ile bilinen analist ve trader Michael van de Poppe, doların da zayıflamaya başladığına dikkat çekerek bunun BTC için bir artış sinyali olabileceğini öne sürüyor. Aynı zamanda, teknoloji hisselerinin düşüşüne de değinen Michael, bu hisselerden almak yerine Bitcoin’e yatırım yapmanın daha akıllıca olacağını da savunuyor. Poppe, paylaştığı grafikle Bitcoin’in boğa piyasası içinde sağlıklı bir düzeltme ile karşılaştığını vurgulayarak grafikte gösterilen 100WMA ve 200WMA değerlerinin üzerinde seyreden BTC değerinin yükseliş için iyi bir haberci olduğunu vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment