Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YFI Coinbase Duyurusu ile 35 Bin Dolara Dayandı

Genel düşüş dalgasından etkilenen YFI kendini toparladı. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Coinbase Pro, yearn.finance’ı listeleyeceğini duyurduktan sonra DeFi tokenının fiyatı 35 bin dolara yaklaştı.

Ağustos ayında piyasaya sürüldüğünden beri rekordan rekora koşan yearn.finance (YFI) değerini, kendi rekoru olan 39 bin dolara çıkarmıştı. Tüm kripto para sektörünü etkisi altına alan düşüş rüzgarları yearn.finace’ı da etkiledi ve YFI 5 Eylül’de yaklaşık 18.500 dolara kadar geriledi. Fakat dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Coinbase Pro’nun YFI ile geçtiği etkileşim yatırımcıları heyecanlandırmış gibi duruyor.

Coinbase Pro’da YFI İşlemleri Önümüzdeki Hafta Başlıyor

Coinbase Pro’nun dün sosyal medya platformlarından YFI’yi listeleyeceğini duyurmasının ardından, DeFi tokenı için yeniden umut ışıkları yanmaya başladı. Coinbase Pro, duyuruda 14 Eylül Pazartesi itibarıyla YFI/USD paritesini “yalnızca transfer” modunda açacaklarını, alım satım işlemlerinin ise salı gününden itibaren başlayacağını duyurdu.

Duyurunun etkisi ile son 24 saat içinde fiyatını 28.700 dolardan 34.883 dolara çıkarmayı başaran YFI için rüzgar boğaların lehine dönmüş gibi duruyor. Yearn.finance’ın çılgın yükseliş rallisi son düşüşlerden etkilenmiş gibi gözükse de, Coinbase Pro etkisiyle de YFI coin son 1 haftada değerini %10’un üzerinde arttırmayı başardı. 24 saatten kısa bir sürede %20’lik bir artış gösteren YFI, son birkaç saat içinde ise küçük bir geri çekilme yaşadı. YFI şu an 32.800 – 33.200 sularından işlem görüyor.

YFI-Fiyati-Grafik
Yearn.finance’ın Binance borsasına göre fiyat grafiği. Kaynak

YFI’nin Geleceği Parlak

Coinbase’te listelenmek yalnızca YFI değil, her altkoin için bir yükseliş şansı anlamına geliyor. Fakat YFI’nin Coinbase’te yer almaktan farklı avantajları da var. Bitcoin’in maksimum arzı 21 milyonken, YFI için bu rakam sadece 30 bin. Yearn.finance’ın 30 bin adet gibi fazlaca düşük bir arza sahip olması hem uzmanların hem de piyasa analistlerinin YFI için çılgınca tahminlerde bulunmasına olanak sağlıyor.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, YFI’nin potansiyelinin ciddi anlamda büyük olduğunu ve YFI fiyatının 100 bin dolara kadar çıkabileceğini öne sürüyor. Bu tahmin size uçuk geldiyse henüz diğer uzmanların tahminlerini duymadınız demektir. Önde gelen kripto para araştırma platformlarından biri olan Messari’den Ryan Watkins, 30 bin tokenlık maksimum arza bakıldığında, YFI değerinin 1 milyar dolar olabileceğini düşünürken, Bankless’ın kurucularından David Hoffman ise YFI fiyatının 3 milyar dolara çıkabileceğini savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment