Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yearn Finance (YFI) Fiyatı “1 Milyar Doları” Bulabilir

Piyasaya sürüldüğü günden beri değerini binlerce kat arttıran yearn.finance (YFI), dün kendi rekorunu kırarak fiyatını 38 bin dolara çıkarmayı başardı. Bu yükselişi karşısında YFI’nin geleceği için yapılan çılgın tahminlere bir yenisi daha eklendi. Messari’nin araştırmacılarından Ryan Watkins, 1 YFI’nin 1 milyar dolar olabileceğini öne sürüyor.

Yearn.finance, temmuz aynının ortalarında DeFi projelerinden biri olarak piyasaya giriş yaptı. Sektöre giriş tarihi olan 18 Temmuz’da yaklaşık 31 dolardan işlem gören YFI şu an, 34 bin dolardan alınıp satılıyor. 1 milyar doları aşan piyasa değeri ile en değerli 28. koin konumunda olan YFI yükselişini sürdürüyor. YFI çoğunlukla yield farming amaçlı tercih ediliyor ve bunun da başarısında büyük rol oynadığı düşünülüyor.

Kısa bir zaman önce OKEx borsasında listelenmesinin ardından Binance de dün itibarıyla kullanıcıları için YFI vadeli işlemlerini açtığını duyurdu. Bu duyuruların ışığında YFI değeri, son 1 haftada %135 ve son 24 saatte de %5.5 artmış gösterdi. Bu hızlı yükseliş için listelenme duyuruları, yield farming popülaritesi ile gelen ilgi gibi etkenler konuşulsa da; YFI fiyatının bu kadar yükselmesindeki ana sebep olarak sirkülasyonda 18 milyonu aşkın Bitcoin olmasına karşı, yaklaşık 30 bin YFI tokenı olması gösteriliyor.

YFI İçin Milyarlık Tahminler

Kripto para sektöründe önemli araştırma şirketlerinden biri olan Messari’den Ryan Watkins de çılgın YFI rallisi hakkında yorum yapmadan geçmedi. Twitter hesabı üzerinden YFI fiyat tahminlerinin olması gerekenden az tutulduğunu savunan Watkins, YFI değerinin çok daha uçuk rakamları görebileceğini düşünüyor. Araştırmacı, piyasadaki maksimum arzının 30 bin adet olduğu bilinen YFI ile ilgili; dünyada 360 trilyon dolarlık bir servet olduğu varsayıldığında, YFI fiyatının koin başına 1 milyar dolar olabileceği yorumunu yapıyor.

Ryan Watkins’in yaptığı tahmine Twitter üzerinden cevap veren Bankless’ın kurucularından David Hoffman, Watkins’in söylemlerinin eksik olduğunu düşünüyor. Watkins’in dünyada 360 trilyon dolarlık bir servet olduğu söylemesiyle toplam servetin sabit kaldığını varsaydığına değinen Hoffman, DeFi ve kripto para sektörünün değer üreten alanlar olduğunu hatırlattı. Yani eğer YFI değeri 1 milyar dolara çıkarsa, dünyadaki toplam servetin 3 katına çıkmış olması gerektiğini söyleyen Hoffman; böyle bir senaryoda YFI başına değerin 1 milyar dolar değil 3 milyar dolar olacağını savunuyor.

BitMEX’in CEO’su da YFI’den Umutlu

BitMEX borsasının CEO’su Arthur Hayes, YFI’nin giderek büyümeye devam edeceğini ve yükselişini sürdüreceğini tahmin ediyor. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Hayes, YFI fiyatının 100 bin dolara kadar çıkabileceğini savunuyor. Bu 100 bin dolarlık tahmin, Watkins ve Hoffman gibi isimlerin yaptıklarından oldukça aşağıda bir rakam olsa da; piyasa genelinde YFI’nin geleceğine dair genel olarak olumlu bir bakış olduğunu gözler önüne seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment