Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Talep 65 Binden Sonra Başlayacak: Analist Binance’in Tahtasını Okudu!

Popüler kripto para analisti Skew, Bitcoin hakkındaki açıklamalarıyla yatırımcıların ilgisini topladı.

Skew 23 Eylül tarihli X gönderisinde, Bitcoin’in olası hareketlerini ve Binance tahtasını inceledi.

Skew’e göre, Bitcoin’in fiyatı arttıkça limit alım emirlerinin de yükselmesi, şu ana kadar trendi destekleyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Analist, 62.000 dolar seviyesindeki alım likiditesinin yapısal açıdan kritik olduğuna dikkat çekerken, 59.000 dolar civarında daha derin bir alım likiditesi olduğunu ve bu seviyenin mevcut yükseliş trendi için adeta bir sınır çizgisi olduğunu söyledi. Skew, çoğunluğun likiditesinin hala daha yüksek seviyelerde olduğunu ve 65.000 dolar civarında satış likiditesinin başladığını vurguladı.

Skew, Bitcoin’in spot piyasadaki hareketlerini detaylandırarak, her bir yükselişin başlangıcının aktif alıcılar tarafından tetiklendiğini belirtti.

Bu yükselişlerin pasif alıcılar tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen analist, fiyatın altındaki alım emirlerinin yukarıya doğru hareket etmesinin de trendi güçlendiren bir unsur olduğunu aktardı. 62.000 dolar civarındaki alım likiditesi ve aktif alım hareketlerinin birleşiminin özellikle geri çekilmelerde önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Skew, Bitcoin’in spot piyasasının trendin öncüsü olduğunu ve vadeli işlemler piyasasındaki aşırı pozisyonlanma gibi etmenlerin hızlı fiyat hareketlerine yol açabileceğini söyledi. Ayrıca, Bitcoin’in 58.000 dolara kadar gerilediği geri çekilmeye yönelik piyasa talebinin güçlü bir toparlanma ile sonuçlandığını aktardı. Taker alıcıların güçlü bir şekilde devreye girmemesi durumunda, fiyatın 60.000-62.000 dolar aralığında güçlü bir alım derinliği ile desteklenebileceğini belirtti.

Analist, vadeli işlemler piyasasında üst seviyelerde sürekli alım emirlerinin yer aldığını ve bunun genellikle kısa pozisyonların kapatılmasıyla uyumlu olduğunu ifade etti.

Ayrıca, spot piyasadaki her yükselişe vadeli işlemlerden daha fazla uzun pozisyonların eşlik ettiğini söyledi. Haftalık açılışta görülen yükselişte birçok geç long pozisyonunun devreye girdiğini belirten Skew, bu pozisyonların kar amaçlı kapatılarak daha düşük seviyelerden yeniden alım yapılabileceğini ekledi. Fonlama oranlarının hala düşük olduğunu ve bunun mevcut fiyat seviyeleri için olumlu bir gösterge olduğunu da vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!