Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Tarih Tekerrür Ederse Boğa Piyasası Bu Tarihe Kadar Devam Edebilir!

Bitcoin’deki tarihsel veriler, olası destek seviyelerini ve boğanın hangi tarihe kadar devam edebileceğini ortaya koydu.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın analisti, Bitcoin’deki destek seviyelerine değindi. Analist tarafından paylaşılan raporda, kar zarar oranı verileri üzerinden gidildi.

Kar oranı 1.500 DMA’ya yaklaştığında üç büyük düzeltme sırasıyla yaklaşık -%33,4, -%39,6 ve -%40 oldu. Benzer şekilde, 2021 boğa piyasasında zirveye ulaşmadan hemen önce -%31’lik derin bir düşüş yaşandı.

2017 boğasında Bitcoin’in yükseliş serüveni 580 gün sürmüştü. Bu rakam 2021 boğasında 280 gün sürdü. İçinde bulunduğumuz döngüde ise 200 gün boyunca yükseliş yaşandı.

Boğa en az 2 ay daha devam edebilir

Mevcut döngüde, mayıs başında –%23,4’lük bir düzeltme gerçekleşti ve gösterge +0.4 SD seviyesini test etti. Son iki hafta içinde ise %16’lık bir başka düzeltme daha yaşandı ve gösterge yine bu seviyeye yaklaştı.

Geçmiş döngülerle karşılaştırıldığında, büyük boğa piyasası aşamasında en az iki ay daha kalınacağı öngörüldü.

Buna karşılık eğer Kar Oranı +0.4 SD’nin altına düşer ve 1.500 DMA’ya yaklaşırsa, bu durum bir ayı piyasasının başlangıcına işaret edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!