Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Tehlike Çanları Çalıyor: Devlerin Takip Ettiği Oran 4 Yılın Dibinde!

Bakır-altın oranının düşmesi, kripto paralar dahil olmak üzere riskli varlıklar için ekonomik belirsizlik ve düşük faiz oranlarının habercisi olabilir.

Dünyanın en çok yatırım yapılan ürünlerinden bakırın altına oranı Kasım 2020’den bu yana en düşük seviyesine gerileyerek riskli varlıklar ve kripto paralar için düşüş sinyalleri veriyor. Bu oran, bir pound bakırın piyasa fiyatının bir ons altın fiyatına bölünmesiyle hesaplanmaktadır ve sanayi faaliyetlerine olan talebi göstermektedir.

Bakır, üretim sektörüne derinlemesine bağlı olduğu için “Doktor Bakır” olarak anılırken altın ise güvenli liman olarak kabul edilmektedir.

Son verilere göre bu ay yüzde 8’den fazla düşüş gösteren bakır-altın oranının ekonomik belirsizliklerin arttığına işaret ettiği belirtiliyor. DoubleLine Funds gibi geleneksel piyasa devleri, bu oranı riskli varlıklara olan talep hakkında ipuçları almak için izlemektedir.

Bakır-altın oranı ABD ISM imalat endeksiyle yakından örtüşüyor. Her ikisi de düşüyor ve bu da ekonomik zayıflığı gösteriyor.

Faiz oranlarını etkileyebilir

DoubleLine Capital’a göre bu oran, faiz oranlarının da düşeceğine gösteriyor. Morningstar’ın tahminlerine göre bu orandaki düşüşe paralel olarak ABD Merkez Bankası’nın (FED) belirlediği faiz oranı 2024 sonunda %4,75-%5 aralığına önümüzdeki yıl ise %3’e kadar düşüş yaşayabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!