Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yüzde 20 Yükseliş Bekleniyor: Bu Hareket Tetiklemiş Olabilir

Bloomberg analistleri geçen hafta Bitcoin (BTC) fiyatında yaşanan ani geri dönüşün bir yükseliş sürecinin başlangıcı olabileceğine inanıyorlar.

Bloomberg tarafından pazartesi günü yayınlanan bir raporda, Bitcoin fiyatında 13 Ekim Perşembe günü meydana gelen anormal hareketliliğin, bir yükseliş rallisinin başlangıcı olabileceği öne sürüldü. Enflasyon verilerinin ardından gözlemlenen düşüşün ardından Bitcoin fiyatı ani bir geri dönüş yapmıştı. Analistlere göre, 18.000 dolar bandından 20.000 dolar seviyesine doğru yaşanan bu ani geri dönüş hareketi, Bitcoin fiyatında daha önceki yükseliş trendlerinin başlangıcına benziyor.

Bloomberg tarafından sunulan rapora göre, likidasyon toplama olarak nitelendirilen bu hareketin ardından Bitcoin fiyatında %20 civarında bir yükseliş görülebilir. Yaklaşık 4 aydır 26.000-18.000 dolar arasında gidip gelen Bitcoin fiyatı şuan kanalın alt kısmına yakın konumlanıyor ve bu geri dönüş analistleri önümüzdeki günlerde haklı bir yükseliş inancına itiyor. Bununla birlikte Bloomberg analistleri, halen daha ABD hisse piyasaları ile ciddi bir korelasyona sahip kripto paraların, önceki dönemlerde yaşanan hareketleri tekrar etmeme ihtimalinin olduğunu ve düşüşün devam edebileceğini de göz ardı etmiyor.

Analistlere göre bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta, FED’in faiz politikasını nasıl devam ettireceği. Faiz artırımları aynı hızda devam ederse ve enflasyon verileri piyasayı tatmin edemezse, kripto paraların da geleneksel piyasalar ile birlikte düşüş yönlü hareketini devam ettirmesi muhtemel görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!