Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FCA Dolandırıcılık Raporunu Yayınladı: Kripto Yatırımcıları En Fazla Dolandırılanlar Arasında

İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA) geçtiğimiz yıl kripto para sektörünün en fazla mali dolandırıcılığa ev sahipliği yapan sektör olduğunu öne sürdü.

FCA’in yayınladığı rapora göre geçtiğimiz yıl kripto para piyasası dolandırıcılık konusunda diğer finans sektörlerini arkasında bırakarak birinci sıraya yerleşti. Kurum tarafından yayınlanan verilere göre 1 Nisan 2021 ve 31 Mart 2022 dönemleri arasında FCA’e bildirilen dolandırıcılık ihbarlarında kripto para sektörü ödeme transferi sektörünü ikiye katlayarak açık ara birinci oldu.

Kurum, ilgili dönemde bildirilen 8.568 dolandırıcılık ihbarının bir önceki döneme göre %36 arttığını ve bu ihbarların büyük bir bölümünü kripto para sektörünün oluşturduğunu ifade etti.

Yatırımcı güvenliğini oldukça ciddiye alan FCA, kripto para yatırımı alanındaki riskleri yatırımcılara anlatmak amacıyla başlattığı “ScamSmart” adlı kampanyanın bir parçası olarak dolandırıcılık verilerini paylaştı. Raporda 1 yıllık dönemde kripto para sektörü için 432 vaka kaydedildiği ayrıca sahtekarlık veya dolandırıcılık duyurusunda bulunan fakat para yatırmış müşteri oranının %79 ile birinci sırada olduğu belirtildi.

Uzmanlar veriler ışığında ciddi kısıtlamalar beklemese de FCA, halkı kripto para yatırımları konusunda bilgilendirecek ve sektöre girişi ihtiyatlı bir biçimde yavaşlatacak uygulamaların getirilmesinin olası olduğunu öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!