Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Zararına Satış: Kısa Vadeli Yatırımcılar Kaçıyor!

Güncel veriler, uzun vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcıların karda olduğunu belirtirken kısa vadeli yatırımcıların zararda olduğunu ve bu zarar etmiş varlıkları borsalara aktardığını gösterdi.

On-chain analiz platformu Glassnode tarafından sunulan veriler borsalara yatırılan Bitcoin’lerin kar zarar durumunu ve hem kısa vadeli hem de uzun vadeli yatırımcıların güncel pozisyonlarını ortaya koydu.

Özellikle mayıs ayı içerisinde borsalara yatırılan Bitcoin’in zarardaki varlıklar olduğunu belirten analiz, 0,7’lik negatif bir eğilimi gözler önüne serdi. Kısa vadeli yatırımcıların borsalara zarardaki Bitcoin’lerini göndererek güncel volatiliteden uzaklaşmaya çalıştıkları düşünülüyor.

Öte yandan uzun vadeli ve kısa vadeli yatırımcıların kar-zarar analizi ise daha dikkat çekici bir tablo sundu.

Uzun vadeli yatırımcılar kardaki pozisyonlarını korumaya devam ederken kısa vadeli yatırımcıların zararına satış yaptığı vurgulandı. Bu verilere göre uzun vadeli yatırımcıların karlılık oranı 1,73 puan olarak kayıtlara geçti. Uzun vadeli yatırımcılar her ne kadar halen daha karda olsalar da bu 1,73 karlılık oranı onlar için bile neredeyse dibe yakın bir seviyeyi temsil ediyor. Bu veri, 2021 yılının yaz aylarında tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 5,6 puana kadar yükselmişti.

Diğer tarafta ise kısa vadeli yatırımcıların son dönemde zararına satış yaptıkları anlaşıldı. Kısa vadeli yatırımcıların zarar oranı ise 0,69 olarak işaretlendi. Buna ek olarak borsalara giriş yapan Bitcoin’lerin 0,7’lik bir negatif eğilim gösterdiği dikkate alındığında yatırılan bu Bitcoin’ierin çoğunluğunun kısa vadeli zarardaki yatırımcılar tarafından aktarıldığını düşündürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!