Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Düşüş İlk Dalga Mı? Devamı Gelecek Mi: QCP Capital Açıkladı!

Kripto para ticaret firması QCP Capital, Bitcoin’de (BTC) yaşanan düşüşün daha da devam edebileceğini belirtti. 

QCP Capital bugün yaptığı Telegram paylaşımında, bugün ve yarın gerçekleşecek ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı ve spot Bitcoin ETF’lerindeki çıkışlara paralel olarak düşüşlerin yaşandığını söyledi.

QCP Capital, bir süredir ilk defa spot Bitcoin ETF’lerinde 154 milyon dolarlık net çıkış görüldüğünü belirtirken bu durumunda hem Bitcoin hem de Ethereum fiyatında düşüş getirdiğini ifade etti.

Bu durumun ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı ile ilgili bir düzeltme mi olduğu konusunda emin olamadıklarını ima eden QCP Capital, düşüşün ETF’lerden kaynaklandığı senaryoyu irdeledi.

QCP, bu düşüşün çıkışların başlamasından kaynaklanmış olması durumunda daha fazla düzeltme geleceğini ifade etti.

Bitcoin fonlamaları %20-%30’da

QCP Capital, büyük spot alımlarına rağmen borsalarda vadeli işlemlerin fonlama oranlarının hala %20-%30 seviyesinde olduğunu bunun da büyük düşüşün başının olabileceğini belirtti:

Bireysel odaklı borsalarda vadeli işlem fonlama oranları hala %20-%30 seviyelerinde. Bu da spekülatörlerin hala düşüşlerde long pozisyon aldığını gösteriyor. Düzeltmenin daha fazla ayağı olduğu anlamına mı geliyor?

Son olarak “ETH Apr spot-forward spread” opsiyon sözleşmesi aracılığıyla hala %23 risksiz getiri elde edilebileceğini söyleyen QCP Capital, piyasanın düşüş yaşaması durumunda sözleşme getirilerinin daha fazla yüksek kalamayacağını söyledi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 63.021 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!