Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’deki Mt Gox Baskısı Ne Kadar Sürecek? Üç Ayı Bulabilir!

Bitcoin’in (BTC) üstündeki Mt. Gox baskısı, önümüzdeki üç ay boyunca devam edebilir.

Resmi belgelere göre Mt. Gox alacaklılarının kaybettikleri Bitcoin ve Bitcoin Cash coinlerini geri alması, üç ayı bulabilir.

Borsaya göre değişecek

Mt. Gox tarafından bugün yapılan açıklamaya göre borsa, 2014’teki hack saldırısı yüzünden coinlerini kaybetmiş kullanıcılarına Bitcoin iade etmeye başladı.

Ancak bu paraların alacaklıların hesabına ne zaman geçeceği, kullanıcıların tercih ettikleri borsaya göre değişecek.

Kraken borsasına ödemeleri işlemesi için 90 gün süre verildi. Bunun yanı sıra Bitstamp 60 gün, BitGo ise 20 gün içerisinde işlemleri gerçekleştirecek. SBI VC Trade ile Bitbank borsalarının ise kullanıcılara 14 gün içerisinde ödeme yapması bekleniyor.

Mt. Gox, “Atanmış kripto para borsalarından her biri, İflas İdaresi tarafından BTC/BCH transferi yapıldıktan sonra alacaklıların hesabına bu Bitcoin/Bitcoin Cash bakiyesini belli bir gün sayısı içerisinde yatırmakla yükümlüdür” açıklamasını yaptı.

Bitcoin fiyatını aşağı çekiyor

Mt. Gox iflas idaresi, bugün erken saatlerde 47.228,7 Bitcoin’i (yaklaşık 2,71 milyar dolar) başka bir cüzdana aktardı. Bunlar daha sonra birkaç farklı işlemle çeşitli cüzdanlara dağıtıldı.

Arkham verilerine göre bu süreç içerisinde kripto para borsası Bitbank’in cüzdanına da 1.545 Bitcoin (85 milyon dolar) aktarıldı.

Mt. Gox işlemleri, Bitcoin’in üstünde yoğun bir satış baskısı oluşturdu. Günlük bazda yüzde 7’den fazla değer kaybeden Bitcoin, 54.000 dolara geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!