Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’den Sonra Sıra Ethereum’da Mı? Tek Seferde 64 ETH’lik İşlem Ücreti!

Ethereum (ETH) ağında yaşanan yoğunluk bir kullanıcının 118 bin dolar değerinde 64 ETH işlem ücreti ödemesine yol açtı. 

Son günlerde Pepe Coin (PEPE) olmak üzere meme coin furyası işlem ücretlerini yüksek seviyelere taşırken bir kullanıcı 118 bin dolar işlem ücreti ödemek zorunda kaldı. On-chain analiz platformu WhaleAlert tarafından sunulan verilere göre 8 Mayıs Pazartesi günü bir kullanıcı merkeziyetsiz borsa (DEX) Uniswap üzerinden 84 Ethereum‘u yaklaşık 13 trilyon adet Four Coin’e (FOUR) dönüştürdü ve bu işlem için 64 ETH ağ ücreti ödedi.

Kullanıcının 118 bin dolar pahası yatırım yaptığı FOUR henüz bugün piyasaya sürüldü ve meme token furyasından faydalanmak isteyen yatırımcıların odağında yer aldı.

Öte yandan  Ethereum ağındaki işlem ücretleri yaklaşık bir haftadır cep yakan seviyelerde geziyor. Her ne kadar İş Kanıtı (PoW) sisteminden Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçişin en önemli amaçlarından ağ yoğunluğu esnasında işlem ücretlerini düşük tutmak olsa da görünen o ki geliştiricilerin bu konuda daha fazla çalışması gerekecek.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin‘de konu hakkında benzer bir yorumda bulunmuş ve ağın ölçeklendirilebilir yapısının daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duyduğunu vurgulamıştı.

Pepe ve BRC-20 tokenlarına olan ilgi Bitcoin’de de işlem ücretlerinin artışına neden olmuştu. Bitcoin transferi için işlem ücreti son bir aylık periyotta 18 katına ulaşarak 2017’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Son olarak meme coin furyası Uniswap’te son 7 günde 15 binden fazla Ethereum’un (ETH) yakılmasına sebep oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!