Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meme Coin Videosu Viral Oldu: Sadece 27 Saniyede Token Çıkartmak!

Bir kullanıcı son günlerin meme coin furyasına dikkat çekerek 27 saniye içerisinde nasıl meme coin çıkarılacağını gösteren bir video yayınladı.

Son günlerde başta Pepe (PEPE) olmak üzere meme token rüzgarı kripto para piyasalarında eserken “27 saniyede memecoin yapmak” isimli bir video sosyal medyada viral oldu. Twitter’da whitelights.eth adıyla tanınan dijital sanatçı Johnny Shankman‘ın 6 Mayıs‘ta yayınladığı videoda bir meme coin çıkarmak için gereken adımların 27 saniyede tamamlanabileceği ortaya koyuldu. Bu rekor sadece bir gün sonra başka bir kullanıcı tarafından 22,45 saniyeyle kırıldı.

Shankman söz konusu videoda kripto güvenlik firması OpenZeppelin tarafından oluşturulan Contracts Wizard adlı bir programı kullandı. Programın arayüzü sayesinde hızlıca coin’in teknik özelliklerini ayarlayan kullanıcı, adeta elini sürmeden yazdığı kodları remix.ethereum üzerinde bir akıllı kontrata çevirerek saniyeler içerisinde işlemini tamamladı. Kullanıcı bu coin’i Ethereum Goerli test ağında piyasaya sürmek için 1 dolardan az işlem ücreti ödedi.

Paylaşılan video kısa süre içerisinde topluluk arasında popülarite kazanırken yüz binlerce izlenmeye ulaştı. Videonun başlığında geçen “Speed run” terimi oyun topluluğu kökenlidir ve genellikle bir oyunu ya da oyundaki bir seviyeyi mümkün olduğunca çabuk tamamlamak anlamında kullanılıyor.

Bu video bazı teknik süreçlere anlam ve açıklık kazandırırken bir yandan da meme coin yatırımlarının arkasının ne kadar boş olabileceğini net bir şekilde gözler önüne seriyor. Kullanıcıların bu tür ilgi odağına dönüşmüş projelerin kısa sürede piyasadan kaybolabileceğini unutmaması ve yatırımlarını detaylı araştırmalar sonucunda yapması önem arz ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!