Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Milletvekiline Şüpheli İşlemler İçin Kripto Para Soruşturması

Güney Kore Demokratik Parti milletvekili Kim Nam-KUK, 4,5 milyon dolarlık şüpheli kripto para işlemleri nedeniyle soruşturma altında bulunuyor.

Yerel bir ajansın 8 Mayıs tarihinde yayınladığı habere göre muhalefet partisi milletvekili Kim Nam-KUK, 4,5 milyon dolar değerinde 6 milyar Won’luk bir kripto para işlemi nedeni ile soruşturmaya konu oldu.

Soruşturma, milletvekilinin Güney Kore’deki kripto para yatırımcılarının gerçek isimle yatırım yapmasını zorunlu kılan yasanın geçmesinden kısa bir süre önce varlıklarını nakde çevirdiği şüpheleri üzerine açıldı.

İddialara göre Kim, geçtiğimiz şubat ve mart ayları arasında 800 bin WEMIX (WEMIX) token’ını borsalardan çekti. Kim, ilgili tarihler arasında varlık bilgilerini açıklamak zorunda olmadığını ve mevcut durumda ise varlıklarını itibari paraya çevirmediği için herhangi bir yasayı ihlal etmediğini iddia etti.

Bunların yanı sıra yerel basında Seul Bölge Savcılığı’nın milletvekilinin hesaplarını kontrol etmek için mahkemeye başvurduğu ancak gerekli izinlerin alınamadığı belirtildi.

Daegu Belediye Başkanı Hong Joon-pyo, Kim’in ahlaki açıdan yoz bir durumda olduğunu öne sürerek kendisini istifa etmeye çağırdı. Ayrıca yerel halkın da 4,5 milyon dolarlık bir yatırım yapabilecek varlığı olmasına rağmen kamuoyuna fakir bir görüntü çizdiğini belirterek milletvekilini eleştirdi.

Kim, yaptığı yatırımlar için herhangi birinden borç almadığını ve kendisinin olmayan varlıkları kullanmadığını öne sürdü. Ayrıca sahte hesap kullanmadığını belirterek tüm işlem geçmişini şeffaf bir şekilde paylaşabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!