Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Eleştiren Eski FED Başkanına, Bitcoin Hediye Ettiler!

Eski Federal Rezerv başkanı Janet Yellen, dün gündeme Bitcoin hakkında yaptığı ağır eleştirilerle gelmişti.

Kanada‘da düzenlenen 2018 Kanada FinTech Forum etkinliğinde konuşan eski FED başkanı, whitepaper’ının 10. yılı kutlanmakta olan ilk kripto para birimi Bitcoin hakkında yaptığı geçmiş eleştirilerini adeta ikiye katlamış ve şunları ifade etmişti:

‘Bir şeyin yararlı bir para birimi olması için bunun stabil bir değere sahip olması gerektiği uzun zamandır belirtiliyor ve Bitcoin bunun dışında her şeye sahip.”

”(Bitcoin) çok fazla işlem için kullanılmıyor, stabil bir değer kaynağına sahip değil, ödeme yapmak için de verimli değil. Ödeme yapma ve aktarma konusunda çok yavaş. Merkeziyetsiz doğası yüzünden de zorluğa sahip.”

Ancak görünüşe göre artık kendisi de bir miktar Bitcoin’e sahip.

CoinDesk kaynağının aktardığı habere göre,  Bitcoin hediye platformu Biterica‘nın kurucusu Raz Suprovici, eski FED başkanı Yellen’e yaklaşık 20 dolar değerinde 0.0031642 BTC gönderdi.

Hediyeyi aldığını doğrulayan Yellen, bunu almasına rağmen yeni kripto para birimini inceleme fırsatı olmadığını ifade etti:

”Bu sabah Bitcoin bulunan hediyemi aldım ancık o zamandan beri çok meşguldüm ve detaylı bakma şansı bulamadım.”

Yellen bunun yanı sıra geçtiğimiz gün içerisinde Bitcoin hakkında yaptığı açıklamalara ek olarak söyleyecek bir şeyi olmadığını da aktardı. Hediyeyi gönderen Suprovici ise söz konusu hediyeyi Yellen’in eleştirdiği kripto para birimi hakkında daha fazla şey öğrenmesi için gönderdiğini belirtti ve ”konuşmasından yola çıkarak, kendisinin hiç Bitcoin’e sahip olmadığı anlamını çıkardım” cümlesini sarf etti.

İnsanların bilinmeyenden korktuğunu vurgulayan Suprovici, Bitcoin’den korkan kişiler için böyle atılımlar gerektiğinin de altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment