Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jimmy Song: Bitcoin Cash 2018 Yılının Kasım Ayında Parçalara Ayrılabilir

En popüler Bitcoin Core geliştiricilerinden birisi olan Jimmy Song, Tone Vays ile YouTube üzerinden yaptığı görüşme esnasında, şu sıralar Bitcoin Cash topluluğunda devam eden tartışmalara ve bunun sonuçlarına değindi.

Jimmy Song, 2018 yılının Kasım ayında Bitcoin Cash’in için her şeyin parçalanması konusunda ”yüksek bir şans” bulunduğunu ifade etti. Ünlü geliştiricinin iddialarının temeli ise, 15 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşmesi beklenen Bitcoin Cash hard forku.

Şu sıralar topluluk içerisinde Faketoshi olarak da bilinen Craig Wright ile, Bitcoin ABC ekibi arasında bir tartışma sürüyor. Tartışmanın temel nedeni ise Satoshi olduğunu iddia eden Wright’ın, ABC ekibinin Wormhole uygulamasına karşı çıkması ve ağa bunu uygulatmak istememesi.

Wright bunun yerine Bitcoin Cash protokolüne kendisinin de emek verdiği Bitcoin Satoshi Vision‘un (SV) uygulanmasını istiyor. Coingeek tarafından da desteklenen Craig Wright, SV uygulamasının Satoshi Nakamoto’nun orijinal vizyonunu yansıttığını vurgulamakta. Tartışma daha sonra büyüdü ve olaya madencilerin el atması istendi ki madenciler şu an için Wright ile Coingeek’in tarafını tutuyor gibi gözükmekte.

Jimmy ise konu hakkında şunları aktardı:

”Şu an Satoshi Vision tarafında olan çok insan var ve onların ciddi anlamda çok fazla hash gücü mevcut. Yani, aslında bu olay hep böyleydi, her şeye karar verenler madenciler ve eğer hash gücünün çoğunluğu Satoshi Vision tarafındaysa, o zaman onların dediği olur. […] Ne olacağını bilmiyorum.”

Roger Ver‘in Bitmain kurucusu Jihan Wu’yu desteklediğine inandığını belirten Song, Ver’in Wormhole fork’una ve Craig Wright’a karşı olduğunu da vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment