Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i ‘Güvenli Liman’ Olarak Görenlerin Sayısı Artıyor

Yatırım şirketlerinden Grayscale Investments, Bitcoin’in makro ekonomik gelişmelerle arasındaki ilişkiyle ilgili yeni bir araştırma yaptı. Şirket bu araştırmasında özellikle ABD-Çin arasındaki ticaret savaşını ve bu savaşın Bitcoin kullanımını nasıl etkilediğini inceledi.

Şirket yaptığı bu araştırmanın sonuçlarını geçtiğimiz gün içerisinde yayınladı. Grayscale tarafından yapılan bu araştırmalar gösteriyor ki Bitcoin gerek ekonomik krizlerde gerekse likidite krizlerinde son derece kullanışlı bir varlık haline gelebiliyor. Çünkü insanlar bu gibi durumlarda belirsizliklerden kaçınmak için Bitcoin’e geçiş yapabiliyorlar.

Uzun Vadeli Yatırım

Grayscale tarafından yapılan araştırmalara göre insanlar artık Bitcoin’i kısa sürede zengin olma hayaliyle değil, ekonomik belirsizliklerden kaçınmak, sermayelerini güvende tutmak için kullanıyorlar. Bitcoin’in özellikle uzun vadeli yatırımlar için uygun olduğunu açıklayan şirket şu yorumu yapıyor:

“Gitgide artan kullanımıyla birlikte Bitcoin evrensel, şeffaf ve güvenilir bir likiditeyi temsil ediyor. Bitcoin ayrıca insanlara hem sermayelerini koruma hem de sermayelerini büyütme imkanı sunuyor. O yüzden Bitcoin’in özellikle uzun vadeli yatırım portföylerinde önemli bir rol oynayabileceğini düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment