Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bankaların Toplu İşten Çıkarmaları Sürüyor

Dünyanın en büyük bankaları son birkaç ay içerisinde çok fazla sayıda kişiyi işten çıkardılar, yönetici kadrosunda kritik değişiklikler yaptılar ve yüksek maaşları azalttılar.

Avrupa’nın en büyük bankası olan HSBC kısa süre önce yaptığı bir duyuruda 4 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıkladı. Bir başka banka olan Citigroup da özellikle ticaret bölümündeki yüzlerce kişiyi işten çıkarmayı düşünüyor.

İşten Çıkarmalar Sürüyor

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC bu yıl toplamda 4 bin 700 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. Bu sayı HSBC’deki toplam çalışan sayısının yüzde 2’sine denk geliyor.

HSBC bu işten çıkarmalarla birlikte toplam maaş harcamalarında yüzde 4’lük bir tasarruf elde etmeyi hedefliyor.

Buna benzer bir kararı Deutsche Bank’in de aldığını görmüştük. Yine dünyanın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı bir açıklamayla 18 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Şirket bu kararıyla birlikte 6 milyar euroluk tasarruf etmeyi düşünüyor.

Sebebi ne?

Kripto para sektöründeki bazı isimler bu gelişmeleri kripto paralara bağlıyor ve bankaların çöküş döneminin başladığını söylüyorlar.

Bazı isimler ise bankaların bu kararının daha farklı sebeplere dayandığını öne sürüyorlar. Bu şirketler bu kararları gerçekten maaşlardan tasarruf etmek için mi yoksa artık eskisi kadar fazla insan gücüne ihtiyaç olmadığı için mi alıyorlar bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment