Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“ICO Pazarı Kesinlikle Bir Balondu”

Bir kripto para araştırmacısı 2017 yılındaki ICO pazarının büyük bir balon olduğunu ve o balonun artık kesin olarak patladığını düşünüyor.

Larry Cermak geçtiğimiz günlerde ilk dijital para arzları (ICO) ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve bu pazarın geleceğiyle ilgili bazı yorumlar yaptı.

Kripto para piyasası 2017 yılının sonlarına doğru ciddi bir yükseliş yaşamış ve Bitcoin bu süreç içerisinde 20 bin dolara kadar çıkmıştı. Aynı süreç içerisinde ICO pazarı da kayda değer oranda büyümüş ve kendi ICO’sunu düzenleyen şirketlerin sayısı ciddi anlamda artmıştı.

Balon Patladı

ICO pazarının bir balon olup olmadığı sorusu uzun süredir tartışılıyordu. Larry Cermak ise artık tartışmaya gerek olmadığını ve ICO pazarının kesinlikle bir balon olduğunu söylüyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklaması şu şekilde:

“Artık ICO pazarının kocaman bir balon olduğunu ve çoktan patladığını kesin olarak biliyoruz. ICO yatırımlarının USD bazındaki kâr getiri oranı -%87 ve bu oran düşmeye devam ediyor.”

Bir zamanlarda ilk dijital para arzlarına yatırım yaparak kayda değer oranlarda kâr eden yatırımcılar artık bunlardan yararlanamıyorlar. Çünkü Cermak tarafından da açıklandığı üzere ICO’lardan elde edilen gelir oranı gitgide düşüş gösteriyor.

ICO balonunun patladığı düşünülse de sektördeki bazı isimler bu balonun tam anlamıyla patlamadığını yalnızca şekil değiştirdiğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment