Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Sırada Ne Bekliyor: Uzmanlardan Volatilite ve Yükseliş Uyarısı Geldi!

Kripto para piyasasının deneyimli isimleri, yaşanan sert düşüşlerin ardından neler gelebileceğini tartıştı.

Bitcoin ve altcoinler özelinde 5 Ağustos günü yaşanan ciddi düşüşlerin ardından analistler açıklamalarda bulundu.

Abra’nın OTC Opsiyon Ticareti Başkanı Bohan Jiang The Block’a verdiği demeçte, volatilitenin devam edebileceğini dile getirdi. Özellikle devam eden Trump etkisinin bu noktada önemli bir rol oynayacağını kaydetti:

Makro taraf sakinleşene kadar kripto para piyasalarında ima edilen oynaklığın yüksek bir seviyede sürdürülmesini bekliyorum. Tüccarların ağırlıklı olarak yükseliş katalizörlerine odaklanmasıyla, son haftalarda opsiyon piyasasında aşağı yönlü koruma için herhangi bir talep yoktu: piyasa, Trump’ın Bitcoin’i öncesinde Bitcoin’deki volatilitenin 60’ların zirvesine çıkacağını ima eden yukarı yönlü çağrılarda konumlanmıştı.

Bununla birlikte Japonya, İsrail ve ABD seçimleri gibi çeşitli makroekonomik olayların volatilitedeki artışı desteklediğini dile getiren Jiang, spot piyasanın gösterdiği refleksi inceledi:

Çeşitli makro olayların zaten VIX’in geçen hafta daha da yükselmesine neden olmasına rağmen, her iki olayın da spot satışlarla geçmiş aralığa dönmesiyle sonuçlanmasının ardından kripto opsiyon piyasası agresif bir şekilde satış yaptı.

Pozisyonlar temizlendi, yükseliş devam edecek

Abra’nın Ticaret Müdürü Bob Wallden, kripto para piyasasının makroekonomik duruma yavaş tepki verdiğini belirtti. Kripto para piyasasının ne kadar risk taşıdığını bir kez daha gördük diyerek yatırımcıları uyaran deneyimli isim, herkesin her duruma hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Wallden, “Makro hikaye değişirken kripto piyasası hala yukarı yönlü bir eğilim gösteriyordu ve aşağı yönlü riskler için yeterli bir korunma yoktu” dedi ve devam etti:

Piyasa, Donald Trump’ın Bitcoin 2024 etkinliğindeki görünümüne yönelik yüksek hareketler için pozisyonlanmıştı. Katılımcıların uzun baz ve opsiyon yapıları nedeniyle, gördüğümüz şey bu pozisyonların geleneksel bir temizlenmesi ve bu pozisyonları destekleyen teminatlarda bir ayarlamadır. Kripto para piyasası, yapısal olarak yukarı yönlü bir hareket için inşa edilmiştir. Bugün gibi günler, birden fazla risk senaryosuna hazırlıklı olmanın gerekliliğini doğruluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!