Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

30 Milyar Dolarlık Şirket Resmen Açıkladı: Bitcoin’e Yatırım Yaptık!

Hedge fon devi Capula Investment Management, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Pazartesi günü yaptığı başvuruda 464 milyon dolar değerinde spot Bitcoin ETF hissesi sahibi olduğunu bildirdi.

Başvuruya göre Capula Investment Management, hem BlackRock hem de Fidelity tarafından ihraç edilen spot bitcoin ETF’lerinde hisselere sahipti. Başvuru, firmanın 2. çeyrek sonu yani 30 Haziran itibarıyla sahip olduğu varlıkları yansıtıyor.

Bitcoin’in son günlerde değer kaybetmesiyle, BlackRock ve Fidelity’nin bitcoin tabanlı ETF’lerinin fiyatı da düştü.

Capula Investment Management, Londra merkezli bir firma ve Avrupa’nın en büyük hedge fon yöneticilerinden biri. Diğer büyük hedge fonları da spot bitcoin ETF hisselerine sahip olduklarını bildirdi. Örneğin, Millennium Management, bu yılın başlarında kripto tabanlı borsa yatırım fonlarında yaklaşık 2 milyar dolar değerinde hisseye sahip olduğunu bildirmişti.

Bitcoin ETF’leri, kripto paralara yatırım yapmanın daha regüle edilmiş ve erişilebilir bir yolunu sunduğu için giderek daha fazla ilgi görüyor.

Capula ve Millennium gibi büyük hedge fonlarının bu alana yatırım yapması, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasalarına olan güvenini ve ilgisini yansıtıyor. Bu durum, kripto piyasalarının gelecekte daha da olgunlaşacağına ve daha geniş bir kabul göreceğine dair işaretler veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!