Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Yerden Yere Vuran Jordan Belfort’un Şirketine El Konuldu!

Bitcoin‘e karşı yaptığı sert eleştirilerle zaman zaman gündeme gelen ve ünlü aktör Leonardo DiCaprio‘nun canlandırdığı ”Wolf of Wall Street” filmindeki Jordan Belfort olarak da tanınan ünlü ‘yatırımcı’, geçtiğimiz tarihlerde Wall Street’te yaptığı dolandırıcılık yüzünden ödemek zorunda olduğu 110 milyon doların bugüne kadar sadece 12.5 milyon dolarını ödedi.

Belfort hapiste yatmış olmasına rağmen, topluma olan borcunu bütün yatırımcıların ödemesini yapana kadar tamamlamış sayılmayacak. 20 yıldır süren olay, hala tamamlanmış sayılmıyor ve Belfort ödeme yapmak için bulamadığı zamanı, Bitcoin ve ICO’ları eleştirmek için buluyor. Belfort buna rağmen eleştirdiği Bitcoin’e 2011 veya 2012 yılında 1 milyon dolar yatırmış olsaydı, şimdiye kadar hem yatırımcıların parasını ödemiş, hem de yeni bir risk sermayesi bile kurmuş olabilirdi.

Borcunun %80’ini hala ödememiş olan Belfort, şu sıralar Ann Donnelly isimli bir yargıç tarafından, şirketinin hisselerine el konulması şokunu yaşamakta. Donnelly,  hükümete Belfort’un Delos isimli teknoloji, güzellik ve emlak odaklı şirketinin %100 oranındaki hissesine el koyma izni verdi. Belfort ilk başta karara itiraz edip, Tüketici Kredisi Koruma Yasası gereğince borcu olanların böyle varlıklar konusunda %75 oranında korumaya sahip olduğunu ve sadece %25’inin alınabileceğini belirtse de, yargıç Belfort’un itirazını reddetti.

Belfort’un avukatları duruma tekrar itiraz edip olayı üst mahkemeye de götürebileceklerini ifade etseler de, bu durum belki de ünlü ismin ”zamanında keşke Bitcoin yatırımı yapmış olsaydım” demiş olmasın neden olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment