Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şili Mahkemesi, Banka Hesapları Kapatılan Kripto Para Borsası Aleyhine Karar Verdi

Şili Yüksek Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde verdiği bir karar ile, kripto para sektörü ve ülke için emsal bir karara imza attı. Devletin bankalarından birisi olan Bacnoestado, ülke içerisinde hizmet veren kripto para borsalarından birisi olan Orionx‘in banka hesaplarını, herhangi bir açıklama yapmadan kapatmıştı. Yargıçlar ise bankanın yaptığı bu hamlenin, ülkedeki kara para aklamayı önleme ve terör finansmanını engellemeyi içeren yasalar ile uyumlu olduğunu ve merkeziyetsiz, sansürlenemeyen kripto para birimlerinin bunlara bir tehdit olduğunu vurguladı.

Kripto Para Birimleri ”İçsel Değere” Sahip Değil

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri, Şili içerisinde yasal olarak herhangi bir tanınmaya sahip değil. Ancak bunlar Çin gibi ülkelerin aksine burada yasaklı da değil. Yine de alınan bu yeni mahkeme kararı ülkedeki kripto para birimleri için önemli bir karar sayılabilir ve ileride kripto para birimlerinin yasaklanmasına kadar seyir devam edebilir. Alınan bu yeni karar ile, ticari bankalar da artık hiçbir açıklama yapmadan istedikleri kripto para borsasının hesaplarını kapatabilecek ve bu bölgedeki kripto para borsalarının korku içerisinde olmasına neden olacak.

Yerel medyanın aktardığına göre ise, Yüksek Mahkeme kripto para birimlerinin ”fiziksel manifestasyona” sahip olmadığını ve ”içsel değer” bulundurmadığını gerekçe göstererek, bunların herhangi bir kurum veya şirket tarafından da kontrol edilmediğini belirtmiş.

Bancoestado, Orionx isimli kripto para borsasının hesabını geçtiğimiz Mart ayında kapatmış ve gerekçe olarak ”kripto para birimleri ile ilgili platformlara” hizmet vermek istemediğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment