Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 2019 Yılındaki Volatilitesi, 2018 Yılına Kıyasla İnanılmaz Düşüş Yaşamakta

Lider kripto para birimi Bitcoin 2018 yılının başından sonuna kadar ciddi bir değer kaybı yaşadı ve bu esnada  BTC’nin çok eleştirilen volatilitesi de aynı oranda düşüş yaşadı. Kripto para piyasası geçtiğimi 72 saat içerisinde 111 milyar dolarlık toplam piyasa hacmini korudu ve bunun olmasını sağlayan en büyük etken Bitcoin’in düşen volatilitesi olarak ifade edilebilir.

Geçtiğimiz üç haftadır ne kilit direnç noktalarını ne de önemli destek seviyelerini aşmayan Bitcoin, 2019 yılında inanılmaz bir denge grafiği çiziyor. BTC Ocak ayından beri 3.200 dolar ile 4.000 dolar arasında gidip geldi ve istisnai birkaç düşüş dışında genellikle 3.400 bandında yer aldı.


Bitcoin’in volatilitesinin ciddi yükseliş yaşadığı en güncel tarih, BTC’nin 6.500 dolardan 3.122 dolarlara kadar indiği Kasım ayı oldu. Söz konusu birim fiyat düşüşünden sonra volatilite de dengeyi tekrar buldu ve %51 civarında bir fiyat düşüşü sonrası dip seviyeye doğru ilerledi. Kripto para piyasasındaki volatilite birçok kişi için kötü olarak nitelendirilse de, ayı piyasasında bile birçok traderın kazanç elde etmesini sağlayan unsur da yine volatilite olarak bilinmekte.

Regülatörler tarafından sevilmeyen ve tasvip edilmeyen büyük fiyat hareketlilikleri, birçok uzman kripto para traderı için fırsat olarak görülse de, sektörün geneli için oldukça kötü bir emsal teşkil etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment