Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Kardeşler Charlie Shrem’e 45 Bin Dolar Verecekler

Tyler ve Cameron Winklevoss ikizleri ve Charlie Shrem arasında devam eden dava sonucunda Winklevoss kardeşlerin Shrem’e belli miktarda ödeme yapmasına karar verildi.

Kripto paralara verdiği destekle tanınan Charlie Shrem, bundan bir süre önce İnternet’in kara borsası olarak gösterilen Silk Road’da oynadığı rol yüzünden hapis cezasına çarptırılmıştı.

Shrem, cezasını tamamladıktan ve hapisten çıktıktan sonra kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden biri haline gelmeyi başardı. Ancak Shrem, hapis cezasını tamamlamış olsa da yasal mücadelelere devam etti.

Winklevoss kardeşler, 2013 yılında Shrem ile bir anlaşma yaptıklarını ancak Shrem’in bu anlaşmanın maddelerini ihlal ettiğini öne sürerek bir dava açtılar. İkizlerin iddialarına göre Shrem, Winklevoss kardeşlerden aldığı parayı iade etmek yerine kişisel harcamaları için kullandı.

Winkklevoss kardeşleri, Shrem’in harcamalarının kontrol edilebilmesi için bir soruşturma başlatılmasını ve Shrem’e ait varlıkların dondurulmasını talep ettiler. Bu sırada Shrem’in avukatı, müvekkiline dair ortaya atılan iddiaların hepsini yalanladı.

Charlie Shrem ile Winklevoss kardeşler arasında süregelen davada yeni bir gelişme yaşandı. New York’taki bölge mahkemesinin kararına göre Winklevoss kardeşler, Shrem’in yasal masraflarını karşılamak için kendisine 45 bin dolar değerinde ödeme yapmak zorundalar.

Mahkeme ayrıca Winklevoss kardeşlerin şu ana dek öne sürdükleri iddialardan bazılarını geçersiz kıldı ve dava kapsamında yürütülen bazı süreçleri durdurma kararı aldı. Bu iki taraf arasındaki davanın bir sonraki duruşması haziran ayında yapılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment