Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artış Yaşayan Kripto Para ATM’lerinin Arkasında, Başka Sebepler Mi Yatıyor?

Dünya çapındaki Bitcoin ve kripto para ATM’lerinin sayısı, piyasa nasıl bir düşüş yaşarsa yaşasın inanılmaz bir ivme ile artmaya devam ediyor. Bu artış birçok kripto para topluluğu üyesi için ciddi bir talep olarak algılanırken, bazı uzmanlara göre bunun altında başka olaylar olabilir. En azından kağıt üzerinde kripto para birimlerine olan talebin arttığı şeklinde yorumlanabilen bu gelişme ve artış, kara para aklamak için de yaygın şekilde kullanılan bir yöntem haline geldi.

ATM’lerde yer alan inanılmaz yüksek işlem ücretleri, bireysel kullanıcıların birçoğunun bunlardan faydalanmak yerine normal kripto para borsalarını tercih etmesine neden oluyor. Ciddi fonlar yöneten kurumsal yatırımcılar ise genellikle OTC platformlarını veya yine kripto para borsalarını tercih etmekte. Bütün bunları göz önüne alınca söz konusu kripto para ATM’lerinin en büyük kullanımının ya internet bağlantısı olmayan ve ciddi sıkıntılar yaşanan Venezuela veya Afrika’nın bazı bölgelerinde kullanıldığı, ya da gerçekten kara para aklamak için kullanım gördüğü sonucuna ulaşmak mümkün.

New York ve Şikago gibi bölgelerde yaşanan ‘inanılmaz’ kripto para ATM artışı, yakın zamanda dünya çapındaki toplam ATM sayısını 4.300’ün üzerine çıkardı. Yaklaşık 75 ülkede yer alan kripto para ATM’lerinin en büyük oranı ise ABD’ye ait. İmkanlar ve altyapı konusunda bu kadar gelişmiş olan bir ülkenin, ATM’lere bu denli ilgi göstermesi ise gerçekten tuhaf.

Uzmanlara göre kara para aklamanın yanı sıra ATM’lerin sayısının artmasına neden olabilecek bir başka olay ise, tüketim çılgınlığı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment